MAN - Vaihtoautot

Hans Ahola, Ahola Transport

Vuoden 2019 Logistikko -tunnustus on myönnetty Ahola Transportin konsernijohtaja Hans Aholalle. Suomen Osto- ja logistiikkayhdistys LOGYn myöntämä palkinto jaettiin tänään vuotuisessa logistiikka- ja hankinta-alan tapahtumassa LOGY Conferencessa Finlandia-talolla.

”On melkoinen saavutus kasvattaa pienestä perheyrityksestä yksi Suomen suurimmista maantiekuljetusyrityksistä. Ahola on johtanut isänsä perustamaa yhtiötä yli 35 vuotta, minkä aikana yritys on kasvanut noin 100 miljoonan euron liikevaihtoa tekeväksi yritykseksi”, kertoo LOGYn palkintovaliokunnan puheenjohtaja Ulla Tapaninen.

Ahola Transport on laajentunut vaiheittain niin perinteisessä kuljetuksessa kuin sen ympärillä olevassa toiminnassa. Yritys on harvoja Suomesta johdettuja kuljetusalan yrityksiä, jotka toimivat kannattavasti Pohjoismaissa ja Baltiassa sekä CEE-maissa.

Ahola Transportin toiminta on ollut vuosia innovatiivista ja yritys on yksi digitalisaatiokehityksen edelläkävijöistä. Yritys alkoi itse kehittämään kuljetussuunnittelun optimointijärjestelmää jo vuonna 1996, kun Attracs-hanke käynnistyi. Myös ajoneuvotekniikan osalta yritys on ollut edelläkävijä osallistuen muun muassa letka-ajokokeiluun (platooning), LOGYn palkintovaliokunta toteaa perusteluissaan.

“Hans Aholaa kuvaavia termejä ovat innokkuus, usko omiin mahdollisuuksiin sekä rohkeus ja uskallus laajentua ja tarttua uusiin asioihin. Jokainen uusi ajatus ei ole edennyt kuin Strömsössä, mutta kuten lopputuloksesta näkyy niin yrittämättä ei voi onnistua”, Tapaninen sanoo.

Vuosittain jaettavan palkinnon tarkoituksena on edistää Suomen kilpailukykyä tukevaa oston, logistiikan ja logistiikkaverkkojen kehittämistä palkitsemalla alan osaajia. Palkintoa on myönnetty vuodesta 1986 lähtien. Katso aiemmat palkitut täältä.