MAN - Vaihtoautot

Uraauurtava, päästötön linja-autovalmistaja Wrightbus, jonka kotipaikka on Ballymena, on saanut toisen suuren eurooppalaisen tilauksen yksikerroksisesta vetybussistaan.

Saksalainen kuljetusyhtiö Saarbahn GmbH on tilannut 28 Kite Hydrolineria, joista ensimmäinen toimitetaan tänä vuonna.

Saarbahn GmbH työllistää yhdessä Saarbahn Netz GmbH:n kanssa noin 580 henkilöä ja kuljettaa noin 43,7 miljoonaa matkustajaa maanteitse ja rautateitse vuosittain.

Tilaus on toinen merkittävä kauppa Wrightbusille Euroopan markkinoilla, kun West Verkehr on tilannut Saksassa 12 yksikerroksista Kite Hydrolineria ja Regionalverkehr Köln GmbH (RVK), joka on allekirjoittanut sopimuksen jopa 60 Kite Hydrolineristä. 

Lisäsopimukset 51 bussista kahdelta lisäasiakkaalta on jo allekirjoitettu vuonna 2024.

Wrightbus tarjoaa laajan valikoiman nollapäästöisiä linja-autoja Euroopassa ja Isossa-Britanniassa, mukaan lukien yksi- ja kaksikerroksiset vety- ja akkusähkölinja-autot.

Bussit rakennetaan Wrightbusin tehtaalla Ballymenassa, Pohjois-Irlannissa, ja ne tukevat satoja uusia korkeaa ammattitaitoa vaativia työpaikkoja, jotka auttavat nousemaan ja kasvattamaan taloutta.

Jean-Marc Gales, Wrightbusin toimitusjohtaja, sanoi: "Tämä on merkittävä sopimus Wrightbusille, Saarbahn GmbH:lle ja Saarlandin asukkaille. Olemme iloisia voidessamme toimittaa entistä enemmän päästöttömiä linja-autoja selkeän nettonollatavoitteen tueksi."

”Saarbahn on Saarbrückenin ja lähialueen suurin joukkoliikenteen harjoittaja. Siksi vetybussien lisäämisellä kalustoon on merkittävä myönteinen vaikutus alueen ympäristöön."

Projektipäällikkö Torsten Burgardt Saarbahnista sanoi: ”Olemme erittäin iloisia voidessamme työskennellä Wrightbusin kanssa tuodaksemme päästöttömiä busseja Saarlandin teille. Otamme ympäristövastuumme erittäin vakavasti, ja tämä on ensimmäinen askel sen varmistamisessa, että puolet kalustostamme koostuu päästöttömistä linja-autoista seuraavan kolmen vuoden aikana."