MAN - Vaihtoautot

Wrightbus on jälleen voittanut sopimuksen 46 vetybussin toimittamisesta Saksaan.

Cottbusverkehr GmbH:n tilaamat bussit tulevat liikennöimään Cottbusin kaupungissa, Brandenburgin osavaltion toiseksi suurimmassa kaupungissa, sekä Spree-Neißen alueen länsiosassa.

Se seuraa Saksan hallituksen merkittävää ilmoitusta 350 miljoonan euron ohjelman toteuttamisesta uusiutuvan vedyn tuotannon tukemiseksi.

Kite Hydroliner -bussien Cottbus-tilaus seuraa Saksassa West Verkehrin, Regionalverkehr Köln GmbH:n (RVK) ja Saarbahn GmbH:n kanssa tehtyjä kauppoja, ja lisää eurooppalaisia ​​tilauksia on valmisteilla.

Toimitusjohtaja Jean-Marc Gales sanoi, että sopimus on tärkeä askel auttamaan Saksaa vähentämään hiilidioksidipäästöjä julkisen liikenteen verkostostaan: "Olemme iloisia saadessamme tehdä yhteistyötä Cottbusin kaupungin kanssa tässä uskomattoman tärkeässä aloitteessa. Vedyllä on keskeinen rooli siirtymisessä pois fossiilisista polttoaineista energian vähentämiseksi ja puhtaamman ilman tarjoamiseksi kaikille. Tämä pätee erityisesti joukkoliikenteeseen ja olemme ylpeitä siitä, että linja-automme tulevat olemaan kaduilla tarjoamassa puhdasta ja mukavaa palvelua alueen asukkaille. Tämä on yksi suurimmista tilauksistamme Saksassa tähän mennessä ja odotamme jatkuvaa suhdettamme."

Cottbusverkehr GmbH:n tilaamat 46 bussia ovat operaattorin ensimmäiset vetybussit. Ne ovat VDV:n (Saksan kuljetusyhtiöiden liiton) säännösten mukaisia ​​ja täyttävät myös Euroopan yleisen turvallisuusmääräyksen GSR2 vaatimukset, jotka kattavat turvallisuuden ja ajoneuvossa olevien ja haavoittuvien tienkäyttäjien suojelun.

Cottbusin pormestari Marietta Tzschoppe sanoi: "Otamme ensimmäisen, tärkeän askeleen kohti liikkuvuuden tulevaisuutta. Tässä energiasiirtymä konkretisoituu ja sillä on myönteinen vaikutus matkustajillemme."

Ensimmäiset linja-autot toimitetaan vuoden 2024 lopussa.

Wrightbus valittiin tällä viikolla Growth Indexin mukaan Pohjois-Irlannin nopeimmin kasvavaksi yritykseksi. Se työllistää 1 650 henkilöä ja tuottaa 22 bussia viikossa.

(FleetTransport)