MAN - Vaihtoautot

Wrightbus on voittanut virstanpylvässopimuksen 46 vetybussin toimittamisesta Saksaan.

Cottbusverkehr GmbH:n tilaamat bussit liikennöivät Cottbusin kaupungissa, Brandenburgin osavaltion toiseksi suurimmassa kaupungissa, sekä Spree-Neißen alueen länsiosassa.

Tämä seuraa Saksan hallituksen merkittävää ilmoitusta 350 miljoonan euron ohjelman toteuttamisesta uusiutuvan vedyn tuotannon tukemiseksi.

Toimitusjohtaja Jean-Marc Gales sanoi, että sopimus oli tärkeä askel auttamalla Saksaa vähentämään hiilidioksidipäästöjä julkisen liikenteen verkostostaan: "Olemme iloisia saadessamme tehdä yhteistyötä Cottbusin kaupungin kanssa tässä uskomattoman tärkeässä aloitteessa. Vedyllä on keskeinen rooli siirtymisessä pois fossiilisista polttoaineista ja puhtaamman ilman tarjoamisessa kaikille. Tämä pätee erityisesti joukkoliikenteeseen ja olemme ylpeitä siitä, että linja-automme tulevat olemaan kaduilla tarjoamassa puhdasta ja mukavaa palvelua alueen asukkaille."

"Tämä on yksi suurimmista tilauksistamme Saksassa tähän mennessä ja odotamme suhteen jatkuvan myös tulevaisuudessa."

Cottbusverkehr GmbH:n tilaamat 46 bussia ovat operaattorin ensimmäiset vetybussit. Ne ovat VDV:n (Saksan kuljetusyhtiöiden liiton) säännösten mukaisia ​​ja täyttävät myös eurooppalaisen yleisen turvallisuusmääräyksen GSR2 vaatimukset, joka kattaa turvallisuuden ja ajoneuvon matkustajien ja haavoittuvien tienkäyttäjien suojelun.

Ensimmäiset linja-autot toimitetaan vuoden 2024 lopulla.

Wrightbus valittiin tällä viikolla Growth Indexin mukaan Pohjois-Irlannin nopeimmin kasvavaksi yritykseksi. Se työllistää 1 650 henkilöä ja tuottaa 22 bussia viikossa.