MAN - Nopeaan toimitukseen

Yrittäjäohjattu autoalan kasvuyhtiö Wetteri ostaa E. Hartikaisen autoliiketoiminnan. Kaupan kohteena on Autotalo Hartikainen, ostajana on Wetteri Oyj:n tytäryhtiö Wetteri Auto Oy.

Liiketoimintakaupassa ostajalle siirtyy autokauppaliiketoiminta sekä henkilöautojen huolto- ja korjausliiketoiminta ja raskaan kaluston huoltoliiketoiminta, vaihto-omaisuus, koneet ja kalusto.

Kokonaiskauppahinta on noin 34,4 miljoonaa euroa. Kauppa on ehdollinen kilpailuviraston hyväksynnälle. Tavoitteena on toteuttaa kaupan täytäntöönpano 15.2.2023 mennessä.

Autotalo Hartikainen toimii Joensuussa, Kuopiossa, Iisalmessa ja Kajaanissa. Yhtiö on toiminta-alueensa johtavia autoalan toimijoita, jonka vuotuinen automyynti on noin 5500 autoa.

Autotalo Hartikaisen liikevaihto vuonna 2021 oli 119 miljoonaa euroa ja liikevoitto 4,8 miljoonaa euroa. Autotalo Hartikaisen palveluksessa työskentelee 268 henkilöä.

Autotalo Hartikaisen myynti- ja huoltoedustuksiin kuuluvat Mercedes-Benz, Peugeot, Citroën, Ford, Mitsubishi, Hyundai, Kia Suzuki, Isuzu ja Volvo, huoltoedustuksiin Polestar ja DS Automobiles.

Kuorma-autojen ja perävaunujen huoltokorjaamot toimivat Joensuussa, Kajaanissa ja Iisalmessa, raskaan liikenteen huoltoedustuksiin kuuluvat Mercedes-Benz, Mitsubishi Fuso, Scania, Sisu sekä MAN.

Kaupan myötä Wetterin maantieteellinen toiminta-alue laajenee merkittävästi ja Wetterin monimerkkivalikoima kasvaa kuudella automerkillä.

(Autotoday)