MAN - Vaihtoautot

(Wetteri)

Yrittäjäohjattu autoalan kasvuyhtiö Wetteri toteuttaa kolmannen yrityskauppansa tänä vuonna ostamalla Osuuskauppa Suur-Savon autokauppaliiketoiminnan.

Osuuskauppa Suur-Savo harjoittaa autokauppaa ja autohuollon liiketoimintaa Mikkelissä, Savonlinnassa ja Vantaalla. Osuuskauppa Suur-Savon autokauppaliiketoiminnan merkkiedustuksiin kuuluvat Etelä-Savon Autossa Toyota sekä Savon Autokeskuksessa Mercedes-Benz, Nissan ja Opel.

Liiketoimintakaupassa ostajana on Wetteri Oyj:n tytäryhtiö Wetteri Auto Oy, jolle kaupassa siirtyy henkilöautomyynti- ja huoltoliiketoiminta. Liiketoiminnan kauppahinta on 1,4 miljoonaa euroa, joka sisältää koneet, laitteet ja varaosat. Tavoitteena on toteuttaa kaupan täytäntöönpano 31.1.2024 mennessä.

Osuuskauppa Suur-Savon autokauppaliiketoiminta työllistää 86 työntekijää, jotka siirtyvät Wetteri Auto Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Vaihto-omaisuus, uudet ja käytetyt ajoneuvot, myydään rahoitusyhtiölle kaupintarahoitukseen. Vaihto-omaisuuden arvo on noin 10 miljoonaa euroa.

Osana liiketoimintakauppaa ostaja ja myyjä ovat sopineet erillisestä 12 kuukauden rahoitussopimuksesta esittelyautojen varastoa koskien. Esittelyautovaraston arvo on noin neljä miljoonaa euroa.

Kauppa on ehdollinen osapuolten päätöksille, due diligence-tarkastukselle, rahoituksen varmistumiselle sekä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnälle.

(AutoToday)