MAN - Vaihtoautot

Vuosittaiset moottoriliikenteen ansiomitalit jaettiin 29.5.2024.

Vuoden 2024 moottoriliikenteen ansiomitalit myönnettiin kymmenelle ansiokkaasti tieliikenteen toimintaa edistäneelle ja kehittäneelle henkilölle. Mitalit jakoi liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vuonna 2024 ansiomitalin saivat:

- Toimitusjohtaja Magnus Björklund
- Liikenneneuvos Saara Jääskeläinen
- Toimitusjohtaja Tero Kallio
- Taksiyrittäjä Jari Kuusniemi
- Toimitusjohtaja Risto Pekola
- Kansanedustaja, eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Paula Risikko
- Kuljetusyrittäjä Pasi Saarinen
- Päätoimittaja Pekka Virtanen
- Autotekniikan opettaja Tapani Virtanen
- Toimitusjohtaja Mikko Voutilainen

”Lämpimät onnittelut kaikille tämän vuoden ansiomitalisteille. Kiitän teitä tekemästänne kovasta työstä, jolla rakennatte turvallisempaa ja toimivampaa liikennejärjestelmä meille kaikille”, ministeri Ranne onnitteli mitalin saaneita.

Moottoriliikenteen ansiomitali myönnetään ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta toiminnasta valtakunnallisen moottoriliikenteen ja sen kehittämisen hyväksi. Ansiomitalin voi saada myös henkilö, joka on pitkäaikaisella ja tuloksekkaalla työllä edistänyt tieliikenteen kehittämistä.

Liikenne- ja viestintäministeri myöntää mitalin Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry:n hallituksen asettaman mitalitoimikunnan esityksen perusteella. Mitaleja on myönnetty vuodesta 1993 lähtien. Ansiomitali virallistettiin vuonna 2007.

Moottoriliikenteen Keskusjärjestö on seitsemän tieliikennejärjestön yhteistyöelin. Jäseninä ovat Autoalan Keskusliitto, Autoliitto, Autotuojat ja -teollisuus, Linja-autoliitto, Suomen Autoteknillinen Liitto, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ja Suomen Taksiliitto.