TIP-Trailer services

Mercedes-Benz on voittanut kansainvälisen vuoden Minibussi-tittelin Madridissa Sprinter City 75 -sarjan uusimmalla mallilla. Uuden Sprinter-sukupolven pohjalta on luotu ajoneuvo, joka tarjoaa paitsi vaikuttavan määrän tilaa ja lukuisia teknologisia kohokohtia, mutta myös osoittaa, kuinka hyvin nykyaikainen julkinen liikenne minibussilla voi toimia.

Toimittajat korostivat erityisesti sitä, että valmistaja on onnistunut luomaan tilaa jopa 38 matkustajalle ja käyttänyt sen mahdollisimman tehokkaasti. Uudella taka-akselilla taas on parannettu huomattavasti ajoneuvon taloudellista tehokkuutta.

Suurikokoinen panoraama tuulilasi ei vain takaa matkustajille upeita näkymiä eteenpäin, vaan se tarjoaa myös huomaamattoman sijainnin kohde-näytölle. Ainutlaatuista tässä ajoneuvoluokassa ovat myös suuret sivulasit, jotka tarjoavat avoimuuden tunnetta ja modernin viimeistelyn.

Asiantuntija-jury vakuuttui myös Mercedeksen turvallisuusvarusteista, kuten 350 Nm jarrutehosta, vakiovarusteena olevasta ESP ajonvakautuksesta, sivutuuliavustimesta sekä aktiivisesta jarruavustimesta.