MAN - Vaihtoautot

Kiinassa on valittu ensimmäisen kerran Vuoden Kuorma-auto. Voittaja on Mersun sukuinen BFDA Auman EST, jonka ensiesittely tapahtui tämän vuoden Hannoverin IAA hyötyautonäyttelyssä.

Valmistaja on kiinalaisen Beijing Foton yhtiön ja saksalaisen Daimler Automotive Co:n 50-50 omistama yhteisyritys Kiinassa, BFDA. Ohjaamo on vahvasti Mersu "Arocs". Moottorina on Mersun OM457LA, 12 litran 315 kW:n R6 tai 331 kW:n Foton-Cummins, vaihteistona ZF:n12-vaihteinen automaatti, turvavarusteinaan mm. ABS, ASR ja ESP. hätäjarruavustin, kaistavahti, renkaiden ilmanpainevalvoja, varkaussuoja ja kuormantunnistin - uranuurtavaa tekniikkaa Kiinan teillä.

Koeajossa ITOY:n edustajat Vassilis Daramouskas ja Charleen Clarke kehuivat Eurooppalais-pohjoismaalaisia sisätiloja ennen näkemättömiksi  Kiinassa tilankäytön, väljyyden ja viimeistelyn laadun osalta. Ajossa Auman teki suuren vaikutuksen vakaana menijänä tehokkailla jarruilla ja edistyksellisellä jousituksella sekä erinomaisella näkyvyydellä ulos kaikkiin suuntiin.

Auman EST:n kovimmat kilpailijat Vuoden Kuorma-auto Kiinassa 2016 arvonimestä oli JAC:n N-sarja, pelkistetty tukeva "työhevonen" kaupunkijakeluun, sekä C&C:n U480 6x4 nuppi, Torinossa muotoilulla ohjaamolla ja kiinalaisittain poikkeuksellisen alhaisella polttoaineenkukutuksella, keskimäärin 31 l/100 km.

Euroopan  Vuoden Kuorma-auton valitseva tuomaristo (ITOY jury) on ollut Kiinan Vuoden Kuorma-auton valitsevan tyuomariston alkuunpanijana ja "kätilönä". Kiinan omassa tuomaristossa oli mukana kaksi ITOY:n edustajaa Kiinan omaa ammattimediaa ja kuljetuselinkeinoa edustavan tuomariston konsultteina.