MAN - Vaihtoautot

Volvo Groupin tytäryhtiö Volvo Group Venture Capital on sijoittanut sähköautojen korkean tehon langattomaan lataamiseen. Pennsylvaniassa sijaitseva Momentum Dynamics kehittää ja markkinoi suuritehoista induktiivista latausta autoteollisuudelle ja kuljetusalalle.

-Momentum Dynamicsin teknologia ja osaaminen sähköenergian induktiivisessa kaksisuuntaisessa siirrossa turvallisesti ilman, veden ja jään välillä sopii asiakkaidemme ankariin olosuhteisiin. Suurikapasiteettinen lataus jopa 300 kW:n kuorma-autoille, linja-autoille, rakennustarvikkeille, teollisuus- ja merenkulun sovelluksille tukee sähköistettyä siirtymää, sanoi Volvo Group Venture Capitalin varapuheenjohtaja Per Adamsson.

Langaton sähkölataus mahdollistaa minkä tahansa tyyppisen ajoneuvon automaattisen kytkemisen sähköverkkoon ilman johtoja, kaapeleita ja valvontaa. Sähkön syöttöä voi näin esiintyä usein ja tilanteen sen salliessa, mikä laajentaa toimintamatkaa ja parantaa käyttöaikaa. Momentum Dynamics testaa teknologiaansa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.