Scania-juhlakiertue

Investointi Kalifornian Palo Altossa ja Floridan Orlandossa toimivaan Luminariin syventää Volvon yhteistyötä yrityksen kanssa. Luminar keskittyy tällä hetkellä kehittämään ja testaamaan tunnistintekniikkaansa Volvon autoissa. Sen LiDAR-tekniikka käyttää pulssilasersignaaleja kohteiden havaitsemiseen ja on keskeinen elementti turvallisten autonomisten autojen kehittämisessä.

– LiDAR on tärkeä tekniikka, jonka avulla autonomiset autot voivat liikkua turvallisesti monimutkaisissa liikenneympäristöissä ja suuremmilla nopeuksilla. Yhteistyö Luminarin kanssa antaa meille mahdollisuuden oppia lisää näistä lupaavista tekniikoista ja vie Volvon askeleen lähemmäksi tulevaisuuden autonomisia autoja, sanoo Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Henrik Green.

Volvo Cars Tech Fund perustettiin aikaisemmin tänä vuonna. Sen tarkoituksena on sijoittaa suuren potentiaalin tekniikka-startupeihin eri puolilla maailmaa. Rahasto keskittyy investoimaan strategisiin teknologiatrendeihin, jotka muuttavat autoteollisuutta. Tällaisia ovat esimerkiksi tekoäly, sähköistäminen, autonominen ajaminen ja digitaaliset liikkuvuuspalvelut.

Luminarin perustaja Austin Russellin mukaan Volvon turvallisuuskeskeinen lähestymistapa autonomiseen ajamiseen on suorassa yhteydessä yhtiön tunnistustekniikkaan.

- LiDAR on ensimmäinen ratkaisu, joka tuottaa tarvittavaa suorituskykyä turvalliseen ja luotettavaan pitkän kantaman havainnointiin, jota vaaditaan autonomisen ajamisen toteuttamiseksi maantienopeuksissa, kertoo Luminarin perustaja ja pääjohtaja Russell.