MAN - Vaihtoautot

Volvo Trucks North America on lanseerannut täysin uudelleen suunnitellun lippulaivan, Volvo VNL:n, jonka tavoitteena on asettaa uudet alan standardit raskaalle maantiekuljetukselle.

Täysin uudessa Volvo VNL:ssä on seuraavan sukupolven tekniikkaa ja parannuksia. Aerodynamiikan muokkauksilla polttoainetehokkuutta on parannettu jopa 10 %.

Myynti alkaa tulevina kuukausina. Autot tehdään Volvo Trucksin New River Valleyn tehtaalla Dublinissa, Virginiassa.

”Täysin uusi Volvo VNL on suunniteltu muuttamaan kaiken. Muutos ei kuitenkaan tuo mukanaan vain uudistettua kuorma-autoa – tämä tuote-esittely on uuden aikakauden alku Volvo Trucksille, asiakkaillemme ja kuljettajille – valtava harppaus eteenpäin”, sanoo Peter Voorhoeve, Volvo Trucksin Pohjois-Amerikan johtaja. 

”Aloitimme tämän projektin tyhjällä paperilla ja analysoimme perusteellisesti trendejä ja muutoksia, jotka vaikuttavat toimialaan ja asiakkaidemme tarpeisiin, mukaan lukien tulevaisuuden kestävän kehityksen ja kuljetusten vaatimukset. Kun julkaisimme Volvo VN:n ensimmäisen sukupolven vuonna 1996, sen "epätavallinen" aerodynaaminen korimalli asetti uuden standardin Pohjois-Amerikan kuorma-autoteollisuudelle. Teimme uskomattoman vuonna 2007, kun esittelimme I-Shiftin Pohjois-Amerikassa ja kannustimme alaa siirtymään kohti automatisoituja manuaalivaihteistoja. Olemme innoissamme voidessamme jälleen esitellä innovaatioita, jotka muokkaavat kuljetusalan tulevaisuutta tulevina vuosina."

Uusi Volvo VNL on alusta kaikille tuleville teknologioille, mukaan lukien tulevat kuljetusratkaisut akku-sähkö-, polttokenno- ja polttomoottoreille, jotka toimivat uusiutuvilla polttoaineilla, mukaan lukien vetyllä. Ensimmäinen 24 voltin sähköinfrastruktuuri Pohjois-Amerikan kuorma-autoteollisuudessa ja aktiiviset turvallisuusominaisuudet, jotka esitellään tässä uudessa Volvo-kuorma-autojen sukupolvessa, ovat standardi täysin autonomisten kuorma-autojen tulevalle kaupallistamiselle. 

Parannuksia on tehty erityisesti viidellä avainalueella: polttoainetehokkuus, turvallisuus, kuljettajien tuottavuus, yhdistetyt palvelut ja käyttöaika.

Uudessa Volvo VNL:ssä on uusimman sukupolven D13-moottori, joka parantaa polttoainetehokkuutta, suorituskykyä ja kestävyyttä. D13-moottorista on saatavana 405-500 hv ja kolme vääntömomenttiluokkaa. I-Shift-vaihteistossa on jopa 30 % nopeammat vaihtonopeudet.