MAN - Vaihtoautot


Tuleva Volvo 8900 Electric Low Entry 6x2 (Volvo 8900ELE 6x2).

Volvo on tuomassa markkinoille uuden, maailmanlaajuiseen tuotantoon suunnitellun sähköbussien alustan. Alustassa hyödynnetään Volvo Groupin yhteistä arkkitehtuuria erityisesti rakenteiden ja komponenttien osalta.

Samanaikaisesti esitellään Volvo 8900 Electric linja-auto, jossa on paljon tuttua suositusta 8900 RLE-diesel mallista, mutta myös useita, erityisesti alustamuutoksesta johtuvia uusia ratkaisuja.

Tuttua Volvoa 

Alusta rakennetaan Ruotsissa, Volvon Boråsin tehtaalla. Auton akkupaketit tulevat EU-alueelta ja korin valmistaa Volvon alihankkijana egyptiläinen MCV. Alihankkijoiltaan Volvo vaatii vastuullisuutta kaikilla toiminnan tasoilla Volvo Code of Conduct- vaatimusten mukaisesti. Vaatimuksissa ei ole eroa onko tehdas Volvon oma vai alihankkija.

Myös Volvon perusarvoja: Turvallisuus, Laatu ja Ympäristö, noudatetaan kaikessa toiminnassa, kertoo Volvon linja-autotoiminnasta Suomessa vastaava Petteri Reku.  Volvon kattavan huoltoverkoston kautta myytävä Gold huolto- ja korjaussopimus antaa toimintavarmuutta ja mielenrauhaa. Tarvittavat varaosat toimitetaan 95 % tilausta seuraavana päivänä.

Tekniikka pääosin tuttua

Volvo 8900ELE 6x2, on kokonaispituudeltaan 14,9 metriä pitkä. Matkustajapaikkoja on tällöin 49 istujalle ja 49 seisojalle. Auton kaksi sähkömoottoria tuottavat yhteensä 400 kW (540 hv) tehon ja voimansiirto tapahtuu Volvo 7900 mallista tutulla 2-nopeuksellisella vaihteistolla.

Perinteisellä taka-akselilla varustettu suora voimansiirtolinja mahdollistaa ajonopeuden tarvittaessa linja-autoille sallittuun 100km/h asti. Akut ovat Li-ion NCA tyyppiä ja kapasiteetti voidaan valita 450 – 540 kWh välillä. Samoin lataus on valittavissa joko CCS pistokkeella 250 kW tai kattokiskojen kautta teholatauksella 450 kW.

Volvo antaa akkujen toimivuudesta asiakaskohtaisen toimintatakuun sovitulle ajalle/ajomäärälle, jolloin Volvo vastaa akkujen kunnosta ilman riskiä asiakkaalle, kertoo Petteri Reku. Keskimääräinen energian kulutusennuste lasketaan tapauskohtaisesti tiedoksi asiakkaalle, lisää Reku.