MAN - Vaihtoautot

Auto, tekniikka ja kuljetus -lehden Vuoden Pakettiauto Suomessa 2018 on Volkswagen Crafter. Volkswagen Crafterin toinen sukupolvi esiteltiin vuoden 2016 loppupuolella ja Suomeen ensimmäiset rantautuivat vuoden 2017 alussa. Uusi malli on Volkswagenin itse suunnittelema ja tuotanto tapahtuu Crafteria varten rakennetussa tehtaassa Puolassa. Toisen sukupolven Crafter sai heti ilmestyessään International Van of the Year 2017 -palkinnon.

Sukupolven vaihdos on onnistunut. Suunnittelussa on panostettu ajomukavuuteen ja käytännön ominaisuuksiin. Tuomaristo kiittää Crafteria ertyisesti moottorista ja hyvistä, henkilöautomaisista ajo-ominaisuuksista. Myös uusinta teknologiaa olevien apujärjestelmien vaihtoehtojen paljous miellytti tuomaristoa.

Crafterin 2-litraisesta TDI-moottorista on neljä tehovaihtoehtoa. Vaihteistovaihtoehtoja on 6-vaihteinen manuaali ja 8-vaihteinen automaatti. Moottorin toimivuus ja käyntiäänen hiljaisuus yhdessä nappiin osuneiden vaihteiden välityksien kanssa tekevät matkan taitosta miellyttävää.

Auto, tekniikka ja kuljetus -lehden toimitus on valinnut yhdessä lukijoidensa kanssa vuoden hyötyauton Suomessa aina vuodesta 1982 alkaen. Myös muut äänestettävissä olleet pakettiautomerkit keräsivät kiitettävästi ääniä.