MAN - Vaihtoautot

Ohjaamosta käsin on voitava varmistaa se, että paineilma-avusteisen vetokytkimen lukitus on onnistunut. Jos vetoautoon kytketään useampi paineilma-avusteisella vetokytkimellä varustettu perävaunu, tai vaihdat vetokytkinvalmistajaa, valvonta on mahdollista toteuttaa myös teknisesti yksinkertaisella, ajoneuvon sivulle kiinnitettävällä merkkivalolla, jota kuljettaja voi seurata sivupeilin kautta.

Perinteinen ja luotettavin tapa valvoa VBG-vetokytkimen lukituksen tilaa on kojelautaan asennettava erillinen näyttöpaneeli. Vihreästä tai punaisesta merkkivalosta kuljettaja näkee vetokytkimen lukituksen tilan aina kun ajoneuvo käynnistetään ja myös ajon aikana. Merkkivalo on mahdollista saada näkyviin myös auton omassa mittaristossa, mutta nämä ratkaisut ovat riippuvaisia ajoneuvovalmistajan määrityksistä.

On kuitenkin tilanteita, jossa on tarpeen löytää vähemmän asennusta vaativa, yksinkertainen ja toimiva ratkaisu. Ainutlaatuinen VBG:n optinen ilmaisin helpottaa merkittävästi useamman tai usein vaihtuvien perävaunujen kytkennän valvontaa esimerkiksi HCT-yhdistelmissä.

Ajoneuvon ulkopuolelle asennettu merkkivalo ilmaisee selkeästi punaisella tai vihreällä valolla vetokytkimen kytkennän tilan. Asentaminen on yksinkertaisempaa, eikä mahdollisesti olemassa olevia asennuksia tarvitse purkaa tai päivittää, jos vetokytkin vaihtuu.