MAN - Vaihtoautot

Savonlinja ajaa Kuopiossa palveluliikenne PALI:aSavonlinjan kesäkuussa tilaamat neljä VDL MidCity -linja-autoa ovat aloittaneet liikennöinnin Kuopion palveluliikenteessä lokakuun alussa. VDL toteutti Mercedes-Benz Sprinter 516 CDI -alustaan pohjautuvien autojen korimuunnokset.

Mercedes-Benzin valtuuttamana VDL jatkoi Sprintereiden koria 700 millimetrillä keskeltä autoa. Lopputuloksena syntyi kokonaispituudeltaan kahdeksanmetriset autot, joissa on poikkeuksellisen suuri esteetön matalalattia-osa, johon mahtuu kaksi pyörätuolia. Pyörätuolipaikkojen lisäksi autoissa on 14 kiinteää turvavöillä varustettua istumapaikkaa sekä neljä esiin käännettävää klaffi-istuinta. Seisomapaikkoja on rekisteröity kymmenelle matkustajalle.

Kuopiossa ja muissakin keskisuurissa kaupungeissa toimiva palveluliikenne PALI on perinteisen linja-autoliikenteen ja taksiliikenteen välimuoto. PALIssa on erityisesti otettu huomioon iäkkäämpien ja toimintaesteisten henkilöiden esteettömyys tarpeet. Se onkin saavuttanut erityisesti vanhusväestön ja vammaisten suosion, vaikka onkin osa kaikille avointa