MAN - Vaihtoautot

Vannetukku rakentaa uuden, huippumodernilla teknologialla varustetun rengasvaraston Kouvolaan. Varasto valmistuu syksyllä 2024. Uusi 4 200 neliömetrin varasto parantaa logistiikkaa huomattavasti, ja yritys pystyy palvelemaan asiakkaitaan tehokkaammin.

Rakennuksen suunnittelussa on panostettu erityisesti ympäristöystävällisyyteen ja energiatehokkuuteen. Rakennuksen katolle ja etelän puolen seinälle tulee 350 kappaletta aurinkopaneeleita, joilla saavutetaan omavaraisuus osan vuotta. Osa paneeleista sijoitetaan poikkeuksellisesti seinälle, jotta sähköä saadaan aikaisemmin keväällä ja myöhemmin syksyllä, kun aurinko on matalalla.

”Uusi varasto on mitoiltaan 34 metriä leveä ja 124 metriä pitkä, ja sen sisälle mahtuisi 100 metrin juoksuratoja kolmekymmentä vierekkäin. Uudessa varastossa on tilaa noin 220 000 renkaalle. Tämä lähes tuplaa Kouvolan kapasiteetin ja mahdollistaa laajan tuotevalikoiman ja nopean toimitusketjun ylläpidon. Varaston yhteyteen rakennetaan myös täysin uusi rengaslinjasto, joka on suunniteltu erityisesti tukkuasiakkaita silmällä pitäen. Tämä uusi linjasto nopeuttaa merkittävästi jakelua jälleenmyyjille, parantaen entisestään Vannetukun asiakaspalvelua ja toimitusvarmuutta”, toteaa Vannetukun toimitusjohtaja Jukka Heiskanen.