MAN - Vaihtoautot

 

Belgialainen bussivalmistaja Van Hool on asetettu konkurssiin.

Hollantilainen VDL ja saksalainen Schmitz Cargobull harkitsevat yhtiön haltuunottoa, mutta yhdessä niillä olisi työpaikkoja vain 650–950 Van Hoolin työntekijälle.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan myös länsiflaamilainen yrittäjä Guido Dumarey on tehnyt tarjouksen yrityksen haltuunotosta. Hän väittää, että hänen tarjouksensa on kova Belgiassa pelastettavien työpaikkojen määrän suhteen.

"Nyt on luottamusmiesten tehtävä vertailla, mikä tarjous on paras", hän sanoi.

Ilmeisesti Dumaray yhdistää voimansa yhdysvaltalaisen Van Hoolin jälleenmyyjän ABC Companiesin kanssa, kuten VRT Nws raportoi.

Dumarey on yrittäjä, jolla on pitkä historia ostetuista ja uudelleenkäynnistetyistä yrityksistä.

Media lisää, että ABC Companies (Van Hool -jälleenmyyjä Yhdysvalloissa) otti Dumareyhin yhteyttä tehdäkseen yhdessä tarjouksen. Häntä lainataan sanoneen: ”Me tarjoamme yhdessä – he 40 prosenttia, me 60 prosenttia – sekä Amerikan että Makedonian linja-autojaosta. Belgiassa olemme kiinnostuneita palveluosastosta, tutkimus- ja kehitysosastosta, (jälki)myynnistä ja organisaatiosta, joka tarvitaan kaikkien näiden toimintojen toteuttamiseen.

Väitetään, että asian ytimessä ovat Van Hoolin omistamat (ollut) 40 % ABC:n osakkeet, joita ABC ei mieluummin näkisi VDL:n käsissä. Tästä syystä Dumareyn mukaan ABC otti Dumareyhin yhteyttä viime viikonloppuna tehdäkseen yhteisen tarjouksen.

(SustainableBus)