Scania-juhlakiertue

Kaupunkien keskusta-alueiden jakeluliikenteen järjestämiseen etsitään uusia malleja. Citylogistiikan uudet ratkaisut -hankkeessa selvitetään ja testataan kevyitä ja myös itseohjautuvia jakeluratkaisuja, jotka vähentäisivät turhaa jakeluliikennettä keskustoissa. Tavoitteena on myös luoda uudenlaisia palvelukokonaisuuksia, joilla voidaan optimoida jakeluliikennettä.

-Niin sanotun viimeisen kilometrin ratkaiseminen on todellinen haaste kaupunkien keskusta-alueilla, sanoo hankkeen projektipäällikkö Jere Lumikko Turun kaupungilta.

Jakeluliikenteen hoitaminen nykyistä tehokkaammin tukee kaupunkien tavoitteita vähentää ilmastopäästöjä. Samalla keskusta-alueiden viihtyvyys ja liikkumisen turvallisuus paranevat. Keskeistä on eri toimijoiden yhteistoiminta, jota myös testataan käytännössä hankkeen aikana.

Citylogistiikan uudet ratkaisut -hanke on kokonaisuus, jonka päätoteuttaja on Turun kaupunki ja muut hankekumppanit ovat Forum Virium Helsinki Oy, Turun Ammattikorkeakoulu Oy, Varsinais-Suomen liitto/Valonia ja Tampereen ammattikorkeakoulu. Hanketta rahoittaa Euroopan Aluekehitysrahasto EAKR. Hanke kuuluu 6Aika-kokonaisuuteen. 6Aika on Suomen kuuden suurimman kaupungin yhteinen kestävän kaupunkikehityksen strategia.