MAN - Vaihtoautot

LIQUI MOLY tuo markkinoille uuden Top Tec 6610 -moottoriöljyn, joka täyttää muun muassa Fordin uusimmat vaatimukset (WSS M2C 952-A1).Mainittua Fordin öljyluokitusta edellytetään ennen kaikkea 1,5 litran Duratorq TDCI -moottoreissa. Lisäksi öljy on Mercedeksen (MB 229.71), Jaguarin ja Land Roverin (STJLR.03.5006) sekä Opelin (OV0401547) virallisesti hyväksymä ja General Motorsin suosittelema (GM dexos D). Se täyttää myös ACEA C5- ja API SP -vaatimukset. Se soveltuu sekä bensiini- että dieselmoottoreille.

- Kyseessä on huippuöljy, joka vähentää polttoaineen kulutusta ja tarjoaa samalla kattavaa suojaa moottorille, LIQUI MOLYn öljylaboratorion apulaisjohtaja Oliver Kuhn sanoo. Moottoriöljyn viskositeetti on 0W-20 eli se on ohutta öljyä.

- Se seuraa autonvalmistajien trendiä siirtyä paksummista moottoriöljyistä ohuempiin. Jos öljy on ohutta, moottorin tarvitsee käyttää vähemmän voimaa sen kierrättämiseen. Se on yksi autonvalmistajien monista säätönupeista, joilla pyritään vähentämään polttoaineen kulutusta ja päästöjä. Kuhn selvittää.

Tämä uusi öljy on kehitetty BMW:n hyväksymän Top Tec 6600:n pohjalta. Mukauttamalla öljyn koostumusta yritys saattoi nyt täyttää Ford-luokituksen vaatimukset.

-Top Tec 6610 on siis hyvä täydennys Premium-öljyjemme valikoimaan, Kuhn sanoo.