Kesän ServicePartner-tarjoukset

Volkswagen on esitellyt uuden sukupolven Multivanin. Teknisesti tila-auto on tekemässä merkittävää harppausta: käyttöjärjestelmävalikoimassa on plug-in-hybridi ensimmäistä kertaa. Lisäksi ajoneuvon verkko-ominaisuudet sekä käyttö- ja infotainment-järjestelmät ovat uudella kehitystasolla.

Uusi sisustuskonsepti tekee Multivanista entistä monipuolisemman. Auton ikonista muotoilua on myös muokattu.

- Uusi Multivan kantaa maailman tunnetuimman pakettiautomallin erehtymättömiä geenejä, pääsuunnittelija Albert Kirzinger toteaa.

Multivanin esittelyn myötä Volkswagenin hyötyajoneuvopuoli saa uudet suuntaviivat. Tulevaisuudessa Bulli-mallisto koostuu kolmesta kantavasta voimasta: Multivan- ja Transporter 6.1 -mallistoista sekä ID.BUZZ:sta, joka lanseerataan vuonna 2022.

T6.1 säilyy edelleen ammattikäyttöön suunniteltuna vaihtoehtona ja California matkailuauton pohjana. Kaupunkiympäristöön suunnitellut ID.BUZZ MPV ja ID.BUZZ Cargo -pakettiauto ovat täyssähköisinä uudessa segmentissä. Jopa seitsemänpaikkaisena saatava, uusi Multivan taas soveltuu monipuoliseen käyttöön.

Monipuolisesti muunneltavissa olevasta Multivanista on olemassa perusmallin lisäksi pidempi versio, jossa on suurempi (max 4 053 l) tavaratila. Multivanissa tulee olemaan yksittäiset, helposti säädettävät ja irrotettavat istuimet.

Ajoneuvon kojelauta ja siihen integroitu näyttö on täysin uudistettu. Multivanissa on vakiovarusteena digitaalinen mittaristo ja Ready 2 Discover -infotainment-järjestelmä. Järjestelmässä on laaja valikoima verkkopalveluja ja -toimintoja.

Uusi voimalinjavaihtoehto Multivan-mallistossa on 218 hv:n (160 kW) moottorilla varustettu plug-in-hybridijärjestelmä. Etuvetoiseen Multivaniin on saatavilla myös bensiinimoottori 136 hv:n (100 kW) ja 204 hv:n (150 kW) tehoilla. 150 hv:n (110 kW) dieselmoottori julkaistaan vuonna 2022. Automaattinen DSG-vaihteisto on Multivanissa vakiona.

Avustavien järjestelmien määrää on lisätty merkittävästi. Aina vakiona on: Car2X (paikallinen varoitusjärjestelmä), Front Assist -etuavustinvalvontajärjestelmä, johon sisältyy City Emergency Braking, kaista-avustin, dynaaminen liikennemerkkitunnistus ja vakionopeudensäädin.

Uusiin innovatiivisiin järjestelmiin kuuluu IQ.DRIVE Travel Assist, joka helpottaa puoliautomaattista ajoa 0-210 km/h nopeuksilla. Toinen Multivanin uutuus on "IQ.LIGHT - LED-matriisivalot" interaktiivisella valonsäädöllä, joka on saatavana vaihtoehtona vakio-LED-ajovaloille.