MAN - Vaihtoautot

Scanian pitkäaikainen palvelukumppani S ja V Varis aloittaa uuden, nykyaikaisen raskaan kaluston palvelukeskuksen rakennustyöt Mikkelissä. Yli 50 vuotta palvelleet toimitilat saavat nyt mukautua uusiin tehtäviin, kun yritys varautuu tulevaisuuden haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

”Uusi palvelukeskus merkitsee meille uutta aikakautta. Olemme innoissamme voidessamme investoida tulevaisuuteen ja tarjota asiakkaillemme entistä parempia palveluita", sanoo toimitusjohtaja Ville Varis.

Uusi sijainti, uudet mahdollisuudet

Uuden palvelukeskuksen sijainti tuo mukanaan lukuisia etuja. Muuttunut kalusto ja vanhan tielinjan haasteet ovat innoittaneet etsimään ratkaisuja, jotka palvelevat paremmin niin nykyisiä kuin tulevia asiakkaita. "Vaikka nykyinen sijaintimme on palvellut meitä hyvin, tulevaisuuden tarpeet vaativat meitä uudistumaan. Nykyisen Viitostien linjauksen myötä raskaan liikenteen määrä on ollut kasvussa, ja Mikkelin sijainti logistiikan solmukohtana on vahvistunut. Uusi sijainti Viitostien läheisyydessä takaa hyvät kulkuyhteydet ja vahvistaa tunnettavuuttamme", kommentoi korjaamoyrittäjä Ville Varis. "Nykyiset toimitilat sijaitsevat uuden läheisyydessä ja ne pystyvätkin myös tulevaisuudessa toimimaan tukipalveluita tuottavina yksikköinä, raskaan kaluston pysäköintitarpeiden ja pesupalveluiden muodossa," Ville lisää.

Kohti sähköistä tulevaisuutta

Raskaskin kalusto sähköistyy vauhdilla ja sähköistymisen aikakauteen tunnettu Scania-korjaamo on varautunut jo huolella. "Olemme jo pitkään panostaneet koulutuksiin, jotka varmistavat valmiutemme sähköisten autojen huoltoon ja korjaukseen. Valmistuvat tilat on suunniteltu ottaen huomioon sähköistymisen tuomat mahdolliset tarpeet", kertoo S ja V Variksen korjaamopäällikkö Jani Varis.

Ympäristö edellä

Ympäristönäkökulmasta uusi toimitila mahdollistaa toiminnan tehostamisen, kierrätyksen ja lajittelun parantamisen. "Nykyaikainen jäteasema on keskeisessä roolissa, ja paikalliset yhteistyökumppanit ovat mukana ympäristösuunnittelussa. Tämä on askel kohti ympäristöystävällisempää toimintaa", toteaa Ville Varis.

Vahva korjaamoverkosto luo varmuutta asiakkaille

Scanian palveluverkosto Suomessa on alan kattavin. Scania Suomi Oy:llä on 19 omaa Scania-keskusta Suomessa ja Mikkeliin nouseva S ja V Variksen Scania-palvelukeskus on yksi seitsemästä Scanian sopimuspalvelupisteestä Suomessa. ”Scania haluaa tarjota asiakkailleen aina parhaan kokonaisratkaisun ja siinä huolto- ja korjaamopalveluilla on ratkaiseva rooli. On aivan upeaa, että Mikkeliin nousee Scanialle uusi täyden palvelun keskus. Sillä takaamme asiakaslupauksemme täyttymisen ei pelkästään Mikkelin talousalueella, vaan kaikille Scania-perheen jäsenille”, iloitsee Scania Suomen toimitusjohtaja Henna Wickström. ”Variksen pitkä historia ja toiminta meidän kumppanikorjaamonamme on ollut asiakkaidemme keskuudessa erittäin arvostettua. Valmistuva toimitila edelleen vahvistaa heidän rooliaan laadukkaan Scania-palvelun tuottajana Suomessa”, Henna Wickström lisää.

Valmistuminen ja tulevaisuuden näkymät

Variksen palvelukeskuksen on määrä valmistua loppuvuodesta 2025, tuoden mukanaan myös paremmat tilat Scanian automyynnille ja vahvistettua tukea Suomen jo ennestään laajalle Scania-huolto- ja korjausverkostolle. Viitostien liikennemäärät ovat olleet kasvussa ja keskuksen tulevan sijainnin ohitse kulkeekin 800-900 raskasta ajoneuvoa vuorokaudessa. Sijainti lähempänä asiakaskuntaa tukee uuden kokonaisuuden menestystä.

Scanian pitkäaikainen sopimuskorjaamo S ja V Varis on valmis vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin, tarjoten asiakkailleen entistäkin parempaa palvelua ja vahvistaen samalla Scanian asemaa alueella.