MAN - Vaihtoautot

(Peugeot)

Peugeot on julkistanut uuden E-Partner-mallin. Uutuudessa on päivitetty muotoilu, jopa 330 km sähköistä toimintamatkaa ja lämpöpumppu, joka parantaa energiatehokkuutta.

Uusi E-Partner tarjoaa jopa 330 km sähköistä toimintamatkaa (WLTP-sykli, odottaa tyyppihyväksyntää). Akuston sijoittaminen lattian alle pitää tavaratilan tilavuuden ennallaan. Käytettävissä olevaa lastauskapasiteettia on 4,4 m3, kun taas kantavuus on 780 kg ja vetomassa 750 kg.

E-Partnerin matkustamossa on uusi kojelauta. Peugeot i-Cocpkit tarjoaa uuden 10-tuumaisen teräväpiirtokosketusnäytön.

Ohjauspyörässä on nyt toiminnot audiojärjestelmän, vakionopeudensäätimen ja energian talteenoton säätämiseen. Istuimet on päällystetty uudella kankaalla, joka on sekä kestävä että aiempaa tyylikkäämpi.

Uudessa E-Partnerissa on 10-tuumainen ja täysdigitaalinen mittaristo, jonka näkymiä voidaan personoida kuljettajalle mieleisiksi.

Uuden E-Partnerin mukana tulee 10-tuumainen ja teräväpiirtoinen kosketusnäyttö vakiona. Sen kautta voidaan ohjata audio- ja navigointitoimintoja. Tarjolla ovat Peugeot i-Connect- ja i-Connect Advanced -tietoviihdejärjestelmät.

Apple CarPlay ja Android Auto voidaan heijastaa tietoviihdejärjestelmän ruudulle langattomasti.

Langaton älypuhelimen latausalusta sijaitsee keskikonsolissa. Tämä on kätevä toiminto niille ammattilaisille, jotka joutuvat poistumaan autosta useita kertoja päivässä.

Dynamic Surround View luo kattavan näkymän ympäri ajoneuvon. Uusi E-Partner on varustettu kahdella erillisellä kameralla, joista toinen sijaitsee takaovien yläpuolella ja toinen apukuljettajan puoleisen sivupeilin alla. Järjestelmä mahdollistaa  näkymän auton taakse sekä matkustajan puoleiselle auton kylkeen, jota voi olla vaikea nähdä umpinaisesta pakettiautosta ilman kyseistä järjestelmää.

Kattavasti ajoavustimia: kuljettajan vireystilan valvonta, liikennemerkkien tunnistus, kaista-avustin, automaattinen hätäjarrutus jalankulkija- ja pyöräilijätunnistuksella ja nopeudenrajoitin. E-Partnerissa on edellä mainittujen lisäksi peräti 17 kuljettajaa avustavaa järjestelmää.

Mukautuva vakionopeudensäädin stop and go -toiminnolla sekä kaistakeskittimellä.

Aiempaa energiatehokkaampi täyssähköinen voimalinja, joka tarjoaa jopa 330 km toimintamatkaa

Uuden Peugeot E-Partnerin täyssähköinen voimalinja tarjoaa 100 kW (136 hv) tehoa ja 270 Nm vääntöä. Akun koko on 50 kWh (käytettävissä oleva kapasiteetti).

Auton yleistä energiatehokkuutta ja suorituskykyä on myös parannettu: 130 km/h huippunopeus, 0-100 km/h 11,2 sekuntia ja aiempaa parempi 330 km sähköinen toimintamatka (WLTP-sykli, odottaa tyyppihyväksyntää)

Jotta toimintamatka olisi entistäkin parempi, uudessa E-Partnerissa on kolmiportainen energiantalteenoton säätö, jota voidaan ohjata ohjauspyörän takana sijaitsevilla painikkeilla.

Toinen tärkeä varuste pohjolan oloihin on lämpöpumppu, joka parantaa matkustusmukavuutta ja parantaa energiatehokkuutta ja toimintamatkaa kylmissä olosuhteissa.

(AutoToday)