MAN - Vaihtoautot

Lähes 18 vuotta sitten ensimmäinen Nissan Qashqai valmistui Sunderlandin tehtaalla Iso-Britanniassa, luoden crossover-segmentin ja aiheuttaen mullistuksen autoteollisuudessa. Yli 4 miljoonaa kappaletta myyty Nissan Qashqai on päivitetty jälleen – rohkealla muotoilulla ja merkittävillä teknologiapäivityksillä.

Uusi Qashqai, sähköistettynä Nissanin ainutlaatuisella e-POWER-järjestelmällä, on nyt tuotannossa Sunderlandissa ja saapuu Nissanin jälleenmyyjille lähiviikkoina. Viimeisimpiä päivityksiä varten investoitiin Sunderlandin huippunykyaikaiseen tehtaaseen 30 miljoonan puntaa.

Päivitetty Qashqai tulee markkinoille samaan aikaan, kun Nissan jatkaa EV36Zero-visionsa kehittämistä Sunderlandissa. Se on tulevaisuuden autoteollisuuden toimintamalli, joka yhdistää sähköautojen valmistuksen ja akkutuotannon, uusiutuvan energian voimin.

Adam Pennick, Nissan’s Vice President for Manufacturing UK, sanoo: ”Olemme ylpeitä voidessamme kutsua Sunderlandin tehdasta Qashqain kodiksi. Ykköstiimin ja ykköscrossoverin yhdistelmä on voittava kaava, ja emme malta odottaa, kuinka paljon asiakkaamme nauttivat uudesta muotoilusta ja lisätystä teknologiasta.”

Ensimmäinen Qashqai, joka suunniteltiin, kehitettiin ja valmistettiin Britanniassa, valmistettiin Sunderlandissa loppuvuodesta 2006. Sen välitön suosio nosti Sunderlandin tuotantomääriä ennätyksellisiin lukuihin, tehden tehtaasta suurimman tuotantolaitoksen Ison-Britannian autoteollisuuden historiassa. Qashqai saavutti nopeimmin miljoonan, kahden miljoonan, kolme miljoonan ja sitten neljän miljoonan valmistetun auton rajan.

Sunderlandin tehdas on myös Nissan JUKE:n ja täyssähköisen Nissan LEAF:n koti. Tuotannossa työskentelee 7000 ihmistä Nissanin Iso-Britannian tiimeissä, sekä lisäksi 30 000 ammattilaista tehtaan paikallisessa toimitusketjussa.

Kolmannen sukupolven Qashqain, joka julkaistiin vuonna 2021, on myynyt yli 350 000 yksikköä Euroopassa ja jatkaa suunnan näyttämistä crossovereille. Vuonna 2022 Qashqai tuli saataville e-POWER-järjestelmällä – Nissanin ainutlaatuisella ja innovatiivisella sähköisellä voimalinjalla, jossa renkaille voiman antaa aina sähkömoottori – luoden täyssähköisen ajokokemuksen. Yli 120 000 Sunderlandissa valmistettua e-POWER Qashqaita on nyt toimitettu asiakkaille.

Viimeisimmät muutokset säilyttävät Qashqain rakastetun olemuksen, samalla korostaen sen vahvuuksia ja lisäten entistä intuitiivisempaa ja turvallisempaa teknologiaa.

Sunderlandin tuotantolinjat on muutettu uuden 2024 Qashqain tuotantoa varten. Muutokset pitävät sisällään investoinnit uusiin koripaneeleihin, puskureihin, maalaulinjastoon, sisätilojen ominaisuuksiin, sekä sisustan materiaaleihin. Uuden Qashqain teknologioita on päivitetty muun muassa päivitetyillä kuljettajaa avustavilla järjestelmillä ja sisäänrakennetuilla Googlen palveluilla, jotka ovat nyt osana NissanConnect-järjestelmää.

Pennick lisää: ”Nämä ovat jännittäviä aikoja Nissanille Sunderlandissa. Olemme ylpeitä voidessamme toimittaa asiakkaillemme uusia versioita sekä Qashqaista että Jukesta samalla kun valmistelemme tehdastamme täyssähköiseksi, osana uraauurtavaa EV36Zero-projektiamme.”

Nissan EV36Zero, yrityksen tulevaisuuden toimintamalli, yhdistää sähköautojen ja akkujen valmistuksen uusiutuvaan energiaan, tavoitteenaan nollapäästöinen ajaminen ja nollapäästöinen valmistus. EV36Zero-malli tulee olemaan toimintamalli Nissanin globaalin tuotantoverkoston tulevaisuudelle osana The Arc -ohjelmaa, Nissanin uutta globaalia liiketoimintasuunnitelmaa.

EV36Zero-projekti asettaa Sunderlandin tehtaan Nissanin kestävän tulevaisuuden ytimeen. Sunderlandissa tuotantoon on jo vahvistettu tulevat täyssähköiset versiot Qashqaista, Jukesta ja LEAF:sta, osana suunnitelmaa, jonka mukaan Nissanin henkilöautomallisto Euroopassa on 100 % sähköinen vuoteen 2030 mennessä. Tämä tukee myös Nissanin Ambition 2030 -visiotaan tulla aidosti kestäväksi yritykseksi, joka pyrkii kohti puhtaampaa, turvallisempaa ja osallistavampaa maailmaa.