MAN - Vaihtoautot

MAN TGE saa laajan toiminnallisen ja sisätilojen päivityksen mallivuodelle 2025. ”Kuorma-auto pakettiautojen joukossa” tekee näin historiansa suurimman teknologisen harppauksen. MAN TGE pakettiauto saa täysin uuden ajoneuvoarkkitehtuurin. Uuden sukupolven ohjausyksiköt täyttävät toisaalta korkeammat kyberturvallisuusvaatimukset ja toisaalta lisäävät merkittävästi kuljettajien ja muiden tienkäyttäjien aktiivista ja passiivista turvallisuutta uusien apujärjestelmien avulla.

MAN TGE on siten paremmin suojattu digitaalista manipulointia ja ajoneuvon ohjelmistojen luvattomia muutoksia vastaan, ja se on myös ihanteellisesti varustettu tulevia digitaalisia verkkopalveluja varten. Toinen etu on mahdollisuus langattomiin päivityksiin. Näin ohjelmistopäivityksiä ei tarvitse tehdä korjaamolla ja ohjelmistojen toimintavarmuus paranee jatkuvasti.

Uusien ohjausyksiköiden sekä uusien tutka-anturien ja kameroiden yhdistelmä on myös mahdollistanut turvallisuuden ja kuljettajaa avustavien järjestelmien merkittävän laajentamisen. Esimerkiksi kuolleen kulman varoitin ja etutunnistus ovat täysin uusia. Ne ovat nyt vakiovarusteena kaikissa yli 3,5 tonnin painoisissa MAN TGE -ajoneuvoissa, joilla on N2-hyväksyntä, ja valinnaisvarusteena ajoneuvoissa, joilla on N1-hyväksyntä. Valinnaiset avustinjärjestelmät, Cruise Assist, Cruise Assist Plus ja Turn Assist, ovat myös uutta kehitystä. Lisäksi lähes kaikkia järjestelmiä on tarkistettu ja niiden toimintoja laajennettu.

Huomionarvoista on myös vakiovarusteena olevien apujärjestelmien laajennettu luettelo. Jokaisessa MAN TGE Next Level - mallissa on väsymyksen tunnistus, liikennemerkkitunnistus, älykäs nopeusavustin, hätäjarrutusavustin, pysäköintutkat, aktiivinen kaistavahti, vakionopeudensäädin ja rengaspaineen valvontajärjestelmä. Tämä nostaa MAN TGE pakettiautojen aktiivisen turvallisuuden uudelle tasolle.

N1-hyväksynnän saaneen MAN TGE:n vakiovarusteisiin kuuluvat uutuutena myös matkustajan turvatyyny ja onnettomuuksien tallennusjärjestelmä. Jälkimmäinen tallentaa ja tallentaa kriittiset, törmäykseen liittyvät parametrit ja tiedot juuri ennen törmäystä, sen aikana ja välittömästi sen jälkeen. Näin saadaan tärkeitä tietoja onnettomuuksien tutkintaa ja turvalaitteiden suorituskyvyn analysointia varten. Etumatkustajan turvatyyny on edelleen saatavana lisävarusteena ajoneuvoihin, joilla on N2-hyväksyntä.

TGE Next Level -mallissa on myös monia uusia mukavuusominaisuuksia: uusi kojelauta, jossa on digitaalinen mittaristo ja suuri MAN Media Van -kosketusnäyttö ajoneuvon toimintojen sekä Infotainment-järjestelmän hallintaa varten. Laajasti uudistettu ajoneuvon sähkö- ja elektroniikkalaitteisto yhdessä uuden kuljettajan työpisteen sekä uusien ja päivitettyjen apujärjestelmien kanssa nostavat MAN TGE:n uudelle tasolle, minkä vuoksi sille annettiin lempinimi ”Next Level”. Ensimmäisten mallivaihtoehtojen tuotanto alkaa kesäkuussa 2024, ja niitä on tulossa lisää vuoden aikana.

Konepellin alta MAN TGE on uusi ja tulevaisuuden kestävä mallivuoden 2025 malli. Sen silmiinpistävä ja dynaaminen ulkomuoto pysyy kuitenkin lähes muuttumattomana. MAN Truck & Bus onkin luonut hienostuneen katseenvangitsijan TGE Next Level Edition -mallilla, joka sisältää visuaalisia korostuksia. Malli on jo tilattavissa. Se koostuu lanseerausväristä Pale Copper Metallic, pianomustista peilien suojuksista, hopeanvärisestä puskurin bumerangilistasta, ”Next”-merkistä etusäleikössä sekä 17” kevytmetallivanteista hopeanvärisinä.

Voimalinjavalikoimassa on tapahtunut pieni muutos. 2,0-litrainen turbodieselmoottori ja valinta manuaalivaihteiston ja 8-vaihteisen automaattivaihteiston välillä pysyvät ennallaan. Aiempaa 75 kW:n (102 hv) tehoista lähtötason moottoria ei enää tarjota asiakkaiden maltillisen kysynnän vuoksi. Vakiona on nyt saatavana kolme tehotasoa: 103 kW (140 hv), 120 kW (163 hv) ja 130 kW (177 hv).

MAN TGE:n palvelun korkea laatu säilyy ennallaan: hyötyajoneuvokohtaista asiantuntemusta, 24 tunnin vikapalvelu ja pitkät aukioloajat monissa palvelupisteissä. MAN ServiceCare -digitaalipalvelu on saatavana myös MAN TGE Next Level -malliin, joka mahdollistaa sujuvan viestinnän ajoneuvon käyttäjän ja korjaamon välillä. MAN ServiceCare on digitaalinen huollon ja korjausten hallintajärjestelmä ajoneuvon haltijalle.

Lisätietoja

- MAN TGE Next Level parannetulla aktiivisella ja passiivisella turvallisuudella.
- Saatavilla 11 uutta apujärjestelmää, yhteensä 27 apujärjestelmää tarjolla.
- MAN Media Van -kosketusnäyttö, joka mahdollistaa infotainment- ja ajoneuvotoimintojen turvallisen käytön.
- Vakiovarusteena kuljettajan tärkeimmät ominaisuudet: MAN SmartLink, Digitaalinen mittaristo, Keyless Go, Monitoimiohjauspyörä, Elektroninen seisontajarru.
- Parannettu kyberturvallisuus
- Design-elementtejä sisältävä lanseerausmalli Next Level Edition