MAN - Vaihtoautot

Uusi Tourneo Courier- 1 malli, joka on suunniteltu ja valmistettu seikkailuihin ja vauhdikkaisiin tilanteisiin. Tässä monikäyttöautossa SUV-tyylinen muotoilu yhdistyy käytännöllisiin ominaisuuksiin. Siihen mahtuu mukavasti viisi matkustajaa ja tilaa jää hyvin vielä tavaroillekin.

Tourneo Courierin valmistus on alkanut nykyaikaisella Ford Otosanin tehtaalla Craiovassa Romaniassa, ja ensimmäiset autot ovat saapuneet Suomeen. Suomen Tourneo Courier -mallistoon kuuluvat Tourneo Courier Titanium ja Tourneo Courier Active. Mallin hinta on alkaen 33 963,36 euroa. Craiovan tehtaalla valmistetaan myös Ford Puma, joka on Fordin myydyin malli Euroopassa. 2

Täyssähköinen E-Tourneo Courier täydentää malliston myöhemmin tämän vuoden aikana.

Tourneo-perhe on nyt täydellinen

Viisipaikkainen Ford Tourneo Courier viimeistelee Fordin monikäyttöisten uuden sukupolven Tourneo -tila-autojen malliston.

Fordin Tourneo-perheeseen kuuluvat myös seitsemänpaikkainen Tourneo Connect ja yhdeksänpaikkainen Tourneo Custom. Kaikki Tourneo-mallit tarjoavat tilaa, käytännöllisyyttä ja tyyliä. Siksi ne ovatkin ihanteellinen vaihtoehto asiakkaille, joilla on aktiivinen elämäntapa.

Erottuva muotoilu

Jo ensimmäiset luonnokset vangitsivat Tourneo Courierin luonteen. Näyttävän Active-mallin kontrastikatto, kiillotetut kevytmetallivanteet ja korin linjat olivat jo alkuvaiheessa selkeä osa visiota.

Fordin muotoilutiimi viimeisteli yksityiskohdat piirroksista valmiiseen tuotteeseen. Näyttävä pystysuora etusäleikkö ja siihen integroidut ajovalot korostavat auton leveyttä ja vahvuutta.

Bursting Green -metalliväri ja valkoinen kontrastivärinen katto tuovat Tourneo Courier Active -mallille erottuvan ja ainutlaatuisen ulkonäön. Ohjaamo on tilava ja suuret ikkunat luovat sisälle valoisan tunnelman. Täysin uudessa Tourneo Courierissa on enemmän tilaa kuin koskaan aikaisemmin. 3

Elämää helpottavia ominaisuuksia

Tourneo Courierissa on vakiona FordPass Connect -modeemi,4 joka mahdollistaa digitaalisen kokemuksen ja muun muassa useiden moduulien langattomat päivitykset. Ohjaamon uusiin ominaisuuksiin kuuluvat:

- SYNC 4 -tietoviihdejärjestelmä, jonka kautta musiikin, podcastien, navigoinnin ja monien ajoneuvoasetusten säätäminen on helppoa. 5 Tourneo Courierissa näitä toimintoja voi hallita keskelle sijoitetun kahdeksantuumaisen kosketusnäytön kautta.
- Digitaalinen mittaristo, josta kuljettajat näkevät nopeuden, liikennemerkit, navigoinnin hälytykset ja muut ajoneuvotiedot yhdellä silmäyksellä ja voivat räätälöidä näytön tiedot haluamallaan tavalla.
- Langaton latausalusta, 6 USB-portit ja puhelimen peilaus vakiona Android Auto ja Apple CarPlay -sovellusten kautta. 7
- Ei enää jälkiasenteisia puhelinkiinnikkeitä, sillä puhelimen voi kiinnittää autossa olevaan kiinteään puhelintelineeseen. Näin puhelinta navigointiin, musiikinkuunteluun tai handsfree-puheluihin käyttävät voivat kiinnittää sen turvallisesti ja näkyvään paikkaan.
- Enemmän kätevää säilytystilaa sekä ovissa että kojelaudassa välipalojen, vesipullojen, puhdistusliinojen, USB-kaapeleiden ja kuittien säilyttämiseen.

Täynnä käytännöllisiä ratkaisuja
Korin rakenne on optimoitu, minkä ansiosta Tourneo Courierin sisätilat ovat merkittävästi tilavammat ja käytännöllisemmät kuin poistuvassa mallissa. Tilaa on nyt enemmän sekä matkustajille että tavaroille. 3

Tavaratila on yli 44 prosenttia suurempi, 3 ja suuri takaluukku suojaa tavaroita sateelta pakkaamisen ajan. Lisäksi valinnaisena saatava hälytin auttaa pitämään sekä auton että tavarat turvassa.

- Kuraiset saappaat? Huoletta tavaratilaan! Tavaratila on helppo pitää puhtaana ja siistinä säilyttämällä likaisia tai irtonaisia tavaroita uusissa, sivupaneeleihin rakennetuissa säilytyslokeroissa. Isompien tavaroiden kuljettaminen onnistuu vaivattomasti, sillä takaistuinten ollessa taitettuna kokoon Tourneo Courierin tavaratilan koko on jopa 2 162 litraa. 3
- Tilavat istuintilat viidelle. Kaikissa Tourneo Courier -malleissa on vakiona kolmen istuttava takapenkki, jossa on enemmän pää- ja olkapäätilaa kuin poistuvassa mallissa. Takapenkki on jaettu 60/40-suhteessa. Istuinten selkänojat voi taittaa alas tai koko penkin kääntää pystyasentoon, jolloin autoon mahtuu jopa 1,4 metriä pitkät tavarat. 3
- Käytännöllinen sisätilojen verhoilu. Tourneo Courier Active on suunniteltu ulkoilma-aktiviteetteihin sopivaksi istuimia myöten. Ne on osittain verhoiltu pehmeällä teknisellä kankaalla. Materiaali on helppo puhdistaa, se kestää märkiä vaatteita eikä tunnu kylmältä talvella.
- Helppo kulku takapenkille – myös lapsille. Auton molemmilla puolilla olevat, leveästi avautuvat sivuliukuovet helpottavat autoon nousua ja pienten lasten kiinnittämistä turvaistuimiin. Liukuovet myös estävät ovien avaamisesta aiheutuvia vahinkoja erityisesti ahtailla parkkipaikoilla.

Tavaratilan koko 3

Poistuva malli

Tourneo Courier

Lisäys

Pituus – viisi istuinta (mm)

837

1,002

165

Pituus – kaksi istuinta (mm)

1,264

1,429

165

Tilavuus – viisi istuinta (l)

395 (708 kattoon)

570 (1 188 kattoon)

175 (480 kattoon)

Tilavuus – kaksi istuinta (l)

875 (1 656 kattoon)

1 198 (2 162 kattoon)

323 (506 kattoon)

Kaksi kattavaa varustetasoa

Kattavasti varustellun ja laadukkaan Titaniumin vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa kevytmetallivanteet, kromiyksityiskohdat etusäleikön ja ajovalojen ympärillä sekä parannettuja ominaisuuksia entistä mukavampaan matkustamiseen, kuten automaattinen ilmastointi, lämmitettävät tuulilasi ja ohjauspyörä, peruutuskamera ja ristiselän tuki kuljettajan istuimessa.

Suositun Active-mallin seikkailunhaluista tyyliä korostavat mustat verhoilut, ainutlaatuiset kevytmetallivanteet ja ohjaamon viimeistely. Mallin vakiovarustelu on erittäin kattava sisältäen muun muassa SYNC 4 -järjestelmän navigoinnilla ja aktiivisen vakionopeudensäätimen, jossa on kaistankeskitin ja Stop&Go -toiminto.

Erinomaista Fordille tyypillistä ajettavuutta

Kuljettajalle varmuutta antava ajodynamiikka, herkästi reagoiva turboahdettu Ford EcoBoost-bensiinimoottori ja nopeasti vaihtava uusi automaattivaihteisto tekevät Tourneo Courierista helpon ja mukavan ajettavan sekä kaupungissa että maantiellä.

Tourneo Courierissa hyödynnetään Fordin uusimman kompaktin ajoneuvoalustan tarjoamia teknisiä ominaisuuksia ja parannettuja ominaisuuksia, ja siinä on kattava valikoima edistyneitä kuljettajaa avustavia järjestelmiä mukaan lukien: 8

- Kaistanpitojärjestelmä 9
- Törmäyksenestoavustin
- Älykäs nopeudenrajoitin
- Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä
- Kuljettajan vireystilan valvonta
- Väärän ajosuunnan varoitus
- Vakionopeudensäädin

Saatavilla on myös muun muassa seuraavat järjestelmät: 8

- Kuolleen kulman valvontajärjestelmä
- 1Risteävän liikenteen varoitus
- Aktiivinen vakionopeudensäädin kaistanpitoavustimella – automaattimalleissa sisältäen myös Stop & Go -toiminnon
- Risteysavustin 10

Uusien kuljettajaa avustavien ominaisuuksien lisäksi vakiona olevat pysäköintianturit helpottavat kaupunkiajoa. 8 Ohjattavuutta ja ahtaisiin paikkoihin pääsyä parantavat myös 10,7 metrin kääntöympyrä ja alle 4,4 metrin kokonaispituus.

Kaikissa Tourneo Courier -malleissa on 1.0 litran turboahdettu EcoBoost-bensiinimoottori, jonka teho on 125 hv – 25 prosenttia tehokkaampi kuin poistuvassa mallissa. 1,11 Polttoainetaloudellisuutta parantavat automaattinen Start-Stop-toiminto ja aktiivinen etusäleikkö.

Vaihteistona on uusi seitsemänvaihteinen kaksoiskytkinautomaattivaihteisto. Järjestelmän kaksoisvaihteet mahdollistavat nopean ja herkästi reagoivan vaihteenvaihdon ilman vääntömomentin menetystä ja parantavat hitaassa ajonopeudessa tehokkuutta.

1 Ford Tourneo Courier CO2-päästöt 150-167 g/km WLTP, polttoaineen kulutus 6,6-7,3 l/100 km WLTP.

Ford E-Tourneo Courierin virallisesti WLTP-mittaustavan mukaan mitatut toimintamatka- ja energiankulutuslukemat julkaistaan lähempänä myynnin aloitusta. Julkaistu toimintamatka (WLTP) on mahdollista saavutta täyteen ladatulla akulla, ja siihen vaikuttaa auton malli ja akun koko. Todelliseen toimintamatkaan vaikuttavat useat tekijät, kuten sääolosuhteet, ajotyyli, reittiprofiili, ajoneuvon kunto sekä litiumioniakun kunto ja ikä.

WLTP-päästömittauksessa ilmoitettava polttoaineen/energian kulutus, CO2-päästöt ja sähkökäyttöinen toimintasäde määritellään Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EY) 715/2007 ja komission asetuksessa (EU) 2017/1151 sekä niiden viimeisimmissä lisäyksissä ilmoitettujen teknisten vaatimusten ja tietojen mukaisesti. Sovellettava vakiotestausmenetelmä mahdollistaa vertailun eri ajoneuvotyyppien ja eri valmistajien välillä.

2 Alankomaat, Belgia, Britannia, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tsekki, Turkki, Unkari

3 Kuorma- ja lastauskapasiteetti on rajoitettu painon ja painonjakauman suhteen.

4 Etäominaisuuksia varten tarvitaan FordPass Connect -modeemi, FordPass-sovellus ja ilmainen Connected Service (katso lisätietoja FordPassin ehdoista). Yhdistetyt palvelut ja ominaisuudet riippuvat yhteensopivan verkon saatavuudesta. Kehittyvät tekniikat/matkapuhelinverkot/ajoneuvon ominaisuudet voivat rajoittaa toimintoja ja estää yhdistettyjen ominaisuuksien toiminnan. Yhdistetty palvelu ei sisällä Wi-Fi-hotspotia.

5Keskity aina ajamiseen. Älä käytä älylaitteita kädessäsi ajon aikana. Käytä ääniohjattuja järjestelmiä, jos mahdollista. Jotkin ominaisuudet voivat olla lukittuina ajoneuvon vaihteen ollessa päällä. Kaikki ominaisuudet eivät ole yhteensopivia kaikkien puhelimien kanssa.

6Saatavilla oleva Qi langaton lataus ei ole välttämättä yhteensopiva kaikkien puhelinten kanssa.

7Vaatii puhelimen, josssa on aktiivinen datapalvelu ja yhteensopiva ohjelmisto. SYNC 4 ei hallinnoi kolmannen osapuolen tuotteita käytön aikana. Kolmannet osapuolet ovat yksin vastuussa tuotteidensa toiminnasta.

8Kuljettajaa avustavat järjestelmät helpottavat ajamista, mutta kuljettajalla on aina vastuu liikenteen huomioinnista, tilannearviosta ja auton hallinnasta. Lisätietoa yksityiskohdista ja rajoituksista luettavissa Omistajan käsikirjasta.

9 Kaistanpitoavuston ei hallitse ohjausta. Kuljettajaa avustavat järjestelmät helpottavat ajamista, mutta kuljettajalla on aina vastuu liikenteen huomioinnista, tilannearviosta ja auton hallinnasta. Lisätietoa yksityiskohdista ja rajoituksista luettavissa Omistajan käsikirjasta.

10 Kuljettajaa avustavat järjestelmät helpottavat ajamista, mutta kuljettajalla on aina vastuu liikenteen huomioinnista, tilannearviosta ja auton hallinnasta. Lisätietoa yksityiskohdista ja rajoituksista luettavissa Omistajan käsikirjasta.

11 Hevosvoima- ja vääntömomenttiarvot perustuvat SAE J1349® -standardin mukaiseen premium-polttoaineeseen. Tulokset voivat vaihdella.