MAN - Vaihtoautot

Jari Rinnekoski johti LogXellencen laajentumista elintarvikelogistiikassa KeravallaUusi vuokrasopimus Logicorin kanssa tuo LogXellencen käyttöön 68 000 m2:n logistiikkakeskuksen Keravalla. Vuoden 2020 aikana Tukon entisiin tiloihin kehittyy elintarvikelogistiikkahubi, joka tuo ratkaisut elintarviketeollisuuden, päivittäistavarakaupan, Food Service -toimijoiden sekä lähituottajien logistiikkahaasteisiin ja -tarpeisiin. Monipuoliset tilat luovat mahdollisuuksia myös elintarviketutkimukseen ja -kehitykseen erikoistuneille yrityksille. 

Elintarvikelogistiikka-ala on murroksessa: ruoan verkkokauppa, muuttuvat kulutustottumukset, tavaravirtojen pirstaloituminen, pien- ja lähituottajien määrän kasvu sekä toimitusvälien tiheneminen vaativat entistä tehokkaampia ja joustavampia ratkaisuja elintarvikealan logistiikassa.

– Olen tavannut laajasti elintarviketeollisuuden sekä kaupan toimijoita ja perehtynyt aktiivisesti toimialan tilanteeseen sekä logistiikkapalvelutarjontaan. Alalla on selkeästi tarvetta uusille ja laadukkaille palveluratkaisuille. Tähän kysyntään LogXellence tulee vastaamaan ja tavoitteemme on nousta merkittäväksi toimijaksi elintarvikelogistiikassa, toteaa LogXellence Oy:n toimitusjohtaja Jari Rinnekoski.

Tavoitteisiin edetään ripein askelin. Syksyllä 2019 osakkaaksi liittyi Juha Viskari, joka on tehnyt pitkän uran suurten kotimaisten vähittäis- ja tukkukauppojen johtotehtävissä. Tuomo Rannilan johtama SaVe Logistiikka Oy liittyi LogXellence Oy:n osakkaaksi joulukuussa 2019 tehdyllä osakekaupalla. Tammikuussa 2020 LogXellence allekirjoitti vuokrasopimuksen Logicorin kanssa Keravalla sijaitsevasta logistiikkakiinteistöstä ja osti kiinteistössä olevaa, toimintoja tukevaa laitekantaa. 

– Rakennamme uutta, modernia ja valtakunnallisesti merkittävää palveluyritystä palvelemaan elintarviketeollisuuden ja kaupan logistisia tarpeita. Keravan Tervahaudankadulla olevat tilat luovat erinomaiset puitteet tähän tarkoitukseen. Tilat ovat suurelta osin lämpösäädeltyjä, sekä muunneltavissa erilaisiin asiakastarpeisiin ja -vaatimuksiin. Voimme tarjota palveluja myös tutkimukselle ja kehitykselle mahdollistaen uuden ruokaan ja ruoan kulutukseen liittyvän innovaatiokeskuksen syntymisen Keravalle, Rinnekoski kertoo.

Tiloista löytyvä varastoautomaatiojärjestelmä ja kevään 2020 aikana rakennettava automaattisen lajittelun mahdollistava lajittelu-/rullarata ohjausjärjestelmineen takaavat tehokkaan ja laadukkaan palvelun.

– Pitkän urani aikana olen saanut olla mukana rakentamassa monia upeita ja uusia logistiikkaratkaisuja. Tämä on kuitenkin todella ainutlaatuinen tilaisuus ja mahdollisuus, johon ei kerta kaikkiaan voinut olla tarttumatta, Rinnekoski sanoo.