SuperMax – Valmiina töihin!

Julkiset kuljettajatiedot -palvelusta saa tiedon siitä, onko henkilön ajo-oikeus voimassa, mille ajokorttiluokalle ajo-oikeus on myönnetty sekä tiedon henkilön voimassa olevista ammattipätevyyksistä. Esimerkiksi luovuttaessaan auton toisen henkilön käyttöön voi varmistaa, että henkilöllä on siihen vaadittava ajo-oikeus. Palvelun tarkoitus on tarjota ajantasaista tietoa.

Julkiset kuljettajatiedot -palvelu on ilmainen ja sen käyttö vaatii tunnistautumisen. Palvelusta voi hakea tietoja tarkan etunimen, sukunimen ja syntymäajan perusteella. Palvelusta saa vain ne tiedot, jotka on katsottu olevan liikenneturvallisuuden kannalta tarpeellisia eli tiedon siitä onko ajo-oikeus voimassa ja mille ajokorttiluokalle sekä voimassa olevat ammattipätevyystiedot. Lähtökohtana palvelun sisällön uudistamiselle ovat olleet tietosuoja, tietoturva ja yksityisyydensuoja.

Kehitystyön ajan Julkiset kuljettajatiedot -palvelu on toiminut puhelinpalveluna. Kyselyjen määrä on ollut vähäinen. Traficom kehittää sähköisiä asiointipalvelujaan jatkuvasti, ja uudistetun palvelun jatkoa ja kehittämistä arvioidaan nyt palautteen sekä tulevien kyselyiden määrän perusteella.

Traficomilla yli 300 sähköistä asiointipalvelua

Entisen Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin sähköiset asiointipalvelut otettiin pois käytöstä 9.12.2018, jotta pystyttiin käymään läpi ja varmistamaan palveluiden turvallisuus. Vahvaan tunnistautumiseen perustuvat sähköiset asiointipalvelut avattiin uudelleen 14.12.2018. Trafin yli 300 sähköisestä palvelusta pysyi tämän jälkeen suljettuna kuusi kyselypalvelua. Näistä palveluista on vuoden 2019 puolella avattu Liikennelupa- ja ilmoitustietojen hakupalvelu Julkiset ajoneuvotiedot ja veronmaksu -palvelu.

Julkiset kuljettajatiedot -palvelu avataan lähipäivinä. Linkki palveluun lisätään tähän uutiseen palvelun avaamisen jälkeen. Palvelun käyttöönoton yhteydessä tehdään testausta myös asiointiympäristössä. Ilmoitamme kun palvelu on käytettävissä.

Julkiset vesikulkuneuvotiedot, Julkiset ilma-alustiedot ja Merenkulun pätevyyskirjan tarkastaminen -palvelut pyritään avaamaan vuoden 2020 alkupuolella.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Viestintävirasto sekä tietyt osat Liikennevirastosta yhdistyivät vuoden 2019 alussa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomiksi.