MAN - Vaihtoautot

Mercedes-Benz Vans uudistaa keskikokoiset tila- ja pakettiautomallinsa.

 

Ohjaamon ilme on kokenut merkittävän muutoksen uuden toisen sukupolven MBUX-järjestelmän myötä. Se tuo mukanaan lukuisia uusia toimintoja.

Kojetaulun hallitsevaksi elementiksi on noussut 10,25-tuumainen korkearesoluutioinen kosketusnäyttö. Keskinäytön alle on sijoitettu useimmin käytetyt lämmityksen ja ilmastoinnin fyysiset painikkeet.

Samassa yhteydessä kuljettajan mittaristossa näyttö on uudistunut 5,5-tuumaiseksi värinäytöksi.

Aktiivinen turvavarustelu kattaa vakiovarusteena nyt esimerkiksi aktiivisen kaista-avustimen, sivutuuliavustimen, nopeusrajoitusavustimen, vireystila-avustimen, ajovaloavustimen, vakionopeudensäätimen, lämmitettävän lasinpesujärjestelmän, sadetunnistimen ja kuolleen kulman varoittimen.

Peruutuskamera on nyt myös vakiovaruste ja sen yhteydessä on myös jalankulkijoiden tunnistus peruutettaessa.

Aktiivinen jarrutusavustin huomioi risteävän liikenteen, samalla kaistalla vastaantulevan liikenteen, vastaantulevan liikenteen risteyksessä vasemmalle käännyttäessä sekä väärään ajosuuntaan liikkuvan ajoneuvon. Lisävarusteena Vitoon saa myös aktiivisen etäisyysavustimen.

Uutuutena tarjolla ovat myös lisävarusteena valittavissa Multibeam LED-ajovalot. Valo tuotetaan 84:n yksittäin ohjatun led-valolähteen avulla ja järjestelmän tuottama valokeila mukautetaan valaistusolosuhteiden, vallitsevan liikennetilanteen, sään ja ajoympäristön mukaan. Niiden dynaaminen ohjaus pohjautuu tuulilasiin sijoitetun monitoimikameran ja navigoinnin antaman tiedon käyttöön.

Neljä moottorivaihtoehtoa, kolme koripituutta ja kaksi vetotapaa valittavissa

Vito-mallisarja on saanut päivityksiä moottorien ja voimansiirron osalta pääasiassa uusien pakokaasupäästönormien täyttämiseksi.

Moottorivalikoima sisältää neljä nelisylinteristä vaihtoehtoa: 110 CDI (75 kW), 114 CDI (100 kW), 116 CDI (120 kW) ja 119 CDI (140 kW).

Tarjolla on kolme eri koripituutta, ja asiakas voi voimansiirroksi valita 9-vaihteisen automaatin tai 6-portaisen manuaalivaihteiston. Vetotavoissa vaihtoehdot ovat takaveto tai jatkuva neliveto. Suurin kantavuus on 1135 kg.

Suomessa on nyt julkistettu uudet Viton hinnastot, ja myynti on käynnistynyt.

Malliston aloitusmalleina toimivat 110CDI ja 114CDI perustuvat tehtaan BASE-varustetasoon, jota on paranneltu lisäämällä parempi vakiovarustelu ja huomioimalla Suomen olosuhteet suuremmalla kantavuudella.

Normaali Vito-mallisto on saatavana sekä taka- että nelivetoisina 114CDI, 116CDI ja 119CDI -versioina, joista kaikki ovat vakiona automaattivaihteisia.

Malliston lähtöhinta on 47 717 euroa.