Kesän ServicePartner-tarjoukset

Renault Trucks uudistaa raskaan malliston. T-sarjan julkistus tapahtui osittain pelimaailman kautta, Euro Truck Simulator 2 pelissä.

Kyse on Renault Trucksin suurimmasta uudistuksesta sitten T, C ja K-malliston lanseerauksen vuonna 2013.

Ulkoisesti uusiksi meni maski, joka on nyt tiedotteen mukaan ”hunajainen”. Ajovalot ovat nyt vakiona led-tekniikalla. Esimerkiksi tiivisteet ja läpiviennit on suunniteltu uusiksi pienemmän ilmanvastuksen takia. Ja kaukoliikenneautoihin tulee A-energiarenkaat vakioksi.

Tehot ovat edelleen 380–520 hv. 11- ja 13-litran moottorit ovat saaneet Euro Step E päivityksen. Uutena juttuna on polttoaineen kulutuksen parantamiseen tähtäävä tasamaalla toimiva kiihdytysrullaus-toiminto. Ja nykyistä harvempaa perävälitystäkin on tarjolla. !3-litraisen koneen huoltoväli voi olla jopa 150 000 km.

Kulutuksen luvataan parantuneen jopa 5 %, kiitos parantuneen aerodynamiikan ja uuden polttoaineenkulutuspaketin.

Sisälläkin uudistukset ovat maltillisia. Esimerkiksi mittaristoa ei ole lähdetty digitalisoimaan. Suurin juttu saattaa olla monen kuljettajan mielestä, että ratin saa nyt tarvittaessa säädettyä pystyyn. Käynnistäminen tapahtuu napista. Seisontajarrua kytkeytyy automaattisesti hätäjarruna, kun kuljettaja poistuu hytistä.

Kojetaulun alaosassa on nyt A4-koon vetolaatikko. Omalle tabletille ja puhelimelle saa telineen. USB-C liittimet ovat kojetaulussa ja vuoteen lähellä. Istuimet saa räätälöityä halutunlaiseksi, ne on uusittu materiaalien osalta.

Entistä mukavammassa alavuoteessa on 170-millinen patja, jousia on tuplaten aikaisempaa enemmän. Uuden sijauspatjakin saa. Kun patja on irrotettava, siihen saa pujotettua muotoon ommellun lakanan.

Ja on hyvä muistaa, että Renaultiin saa ylävuoteen sijaan kaapiston takaseinälle tehtaalta. Ovet saa nyt mekaanisesti turvalukittua. Ohjaamon äänieristystä on parannettu. Stereoihin on tulossa muutoksia myöhemmin.

Laaja Excellence Predict huolto- ja korjaussopimus sisältää räätälöidyn huoltosuunnitelman etäyhteyspalvelulla, tärkeimpien kulutusosien (akku, kytkinlevy ja jarrupalat) valvonnan ja viat ehkäisevän ennakoivan korjauksen. Autoa voidaan päivittää etäyhteydellä.