MAN - Vaihtoautot

Kuljetusalan ja koulutusalan yhteistyön lisääminen parantaa kuljettajien saatavuutta.

Traficom selvitti kuljetusalan näkemyksiä ammattikuljettajien riittävyydestä ja alalle tulevien kuljettajien osaamisen tasosta. Selvitys tehtiin kyselyn avulla, joka lähetettiin keskeisille kuljetusalan ja kuljettajakoulutusalan sidosryhmille keväällä 2022. Kyselyn avulla saatiin tavara-, joukkoliikenne- ja taksialaa edustavilta tahoilta paljon arvokasta tietoa hyödynnettäväksi kehittämisen taustatietona.

Vastauksissa nousi esiin muun muassa, että ammattikuljettajien riittävyyden ja osaamisen varmistaminen edellyttää yhteistyötä ja pitkäjänteistä toimintaa alan toimijoilta sekä valtakunnallisella että paikallisella tasolla. Yhteenveto vastauksista on luettavissa tässä uutiskirjeessä.

Muita uutiskirjeen aiheita ovat muun muassa:

- Venäläisten ja valkovenäläisten maantiekuljetusyritysten maantiekuljetukset EU:ssa kiellettiin 9. huhtikuuta 2022 alkaen
- Liikenteenharjoittajille uusia velvoitteita ja toimintatapoja EES- ja ETIAS -tietojärjestelmien käyttöönoton myötä
- EU:n tieliikenteen liikkuvuuspaketista johtuvia muutoksia voimaan 21.5.2022
- Ajankohtaista taksiasiaa
- Ajovarma jatkaa tieliikenteen lupa- ja tutkintotehtävien palveluntuottajana

Uutiskirjeen jakelu on laajentunut. Tavara- ja henkilöliikenteen harjoittajien lisäksi taksiliikenteen harjoittajat ovat jatkossa jakelussa mukana. Liikenteenharjoittajien lisäksi jakelussa on myös muita tiekuljetusalasta kiinnostuneita. Jakelu on kokonaisuudessaan noin 22 000 kappaletta.

Uutiskirjeen voi lukea myös ruotsiksi.