MAN - Vaihtoautot

Tesla vetää takaisin lähes 4 000  sähköistä Cybertruck-lava-autoaan, koska kaasupoljin voi juuttua jolloin ajoneuvo kiihtyy hallitsemattomasti. Ongelma tuli tunnetuksi Tiktok-videon kautta, jossa kuljettaja kertoi pelottavasta kokemuksestaan. Hän osoitti, kuinka kaasupolkimen koristesuojus löystyi, liukui eteenpäin ja juuttui, kun sitä painettiin.

Liikenteensäätelyviranomaisen NHTSA:n perjantaina julkaiseman takaisinkutsuilmoitus koskee kaikkia 3 878 Cybertruckia, jotka on rakennettu marraskuun puolivälin ja huhtikuun alun välillä.

Tehokkailla akuilla varustettu Cybertruck painaa noin kolme tonnia ja sen runko on valmistettu paksusta ruostumattomasta teräksestä. Ajoneuvo voi myös saavuttaa 100 kilometrin tuntinopeuden muutamassa sekunnissa. Kaikki tämä tekee siitä erityisen vaarallisen liikenteessä, jos se kiihtyy hallitsemattomasti.

Jarrutus auttaisi

Tesla korosti takaisinkutsuilmoituksessa, että ajoneuvot voitiin pysäyttää myös tässä tapauksessa jarrupolkimella - eikä yrityksen tietoon ollut tämän viikon alussa tullut yhtään vikaan liittyvää onnettomuutta tai loukkaantumista.

Teslan mukaan ongelman laukaisi luvaton valmistusprosessin muutos: voiteluaineena käytettiin saippuaa - ja sen jäämät heikensivät liimaa.

(kfz-betrieb)