MAN - Vaihtoautot

Tesla on ilmoittanut esittelevänsä Cybertruck-ajoneuvoa tulevien viikkojen aikana valituissa sijainneissa ja tapahtumissa Euroopassa osana Cyber Odyssey ‑tapahtumaa.

Tästä viikosta alkaen aina heinäkuun 7. päivään asti Cybertruck on näytteillä 100 paikassa 20 maassa. Yleisö pääsee tutustumaan ajoneuvoon ja saa lisää tietoa sen ominaisuuksista ja suunnittelusta. Suomessa Cybertruck nähdään ensimmäisen kerran Helsingissä kesäkuun lopussa.

Cybertruckin futuristinen muotoilu on saanut innoituksensa cyberpunk-estetiikasta, joka tuli monille tutuksi esimerkiksi elokuvista Blade Runner ja 007 Rakastettuni. Sen itsekantava ulkokuori on valmistettu Ultra-Hard 30X kylmävalssatusta ruostumattomasta teräksestä. 

Cybertruckin suorituskykyversio Cyberbeast kiihtyy 0–100 km/h 2,7 sekunnissa. Vakiovarusteisiin sisältyvät ilmajousitus sekä kääntyvät takapyörät.

Eurooppaan tulosta ei vielä tietoa

Cybertruckia valmistetaan Teslan Giga Austin ‑tehtaassa Texasissa. Toimitukset asiakkaille alkoivat joulukuun 2023 alussa. Koska tuotannon kasvattaminen vie aikaa, Tesla keskittyy aluksi Pohjois-Amerikkaan, joka on lava-autojen päämarkkina-alue.

Cybertruck ei ole tällä hetkellä saatavilla Euroopassa eikä Tesla ole ilmoittanut tarkkaa aikataulua toimitusten alkamiselle Pohjois-Amerikan ulkopuolella.

Katso Cyber Odyssey ‑kohteet ja ‑tapahtumat täältä: https://www.tesla.com/fi_fi/cyber-odyssey

(autotoday)