MAN - Nopeaan toimitukseen


AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko ei kaihda koko Suomen seisauttamista 1 800 etuoikeutetulla ahtaajalla.

Jokaisen suomalaisen mieleen on varmasti piirtynyt kuva AKT:stä satamien sulkijana ja lakoillaan satojen miljoonien markkojen ja eurojen vahinkojen aiheuttajana kansantaloudelle ja kaikille suomalaisille. Vuosina 1976 ja 2000 AKT sulki Suomen vankilaansa peräti viideksi viikoksi, vuonna 2010 reilut kaksi viikkoa.

Lakossa on kyse noin 1800 etuoikeutetusta ahtaajasta, joille AKT maksaa - ja myös muille AKT:n lakkolaisille - lakkoavustuksena 325 euroa viikossa. Suomen vienti ja tuonti, ja suomalaiset, menettävät samalla 280 miljoonaa euroa päivässä eli 2 miljardia euroa viikossa.

Ei ole AKT piitannut ammattikuljettajien eduista eikä työpaikoista, vaarallisiksi rapistuvista teistä, tienvarsitarkastusten puutteesta, ulkomaalaisten ”kesärengastuksesta” talviteillämme, tiemaksujen puutteesta eikä ammattidieselin puuttumisesta..

Luulisi kuorma- ja säiliöautokuljettajien ja linja-autoväen jo hakevat etujensa puolustajiksi jonkun muun kuin AKT:n ”tukea”.

Voiko enää paremmin perustella Merenkurkun yli kulkevan kiinteän tieyhteyden, nk. Kvarkentien kipeää tarvetta? Vain tunnin ajomatkan päässä Vaasasta olisi Ruotsin Eurooppa-rautatie ja kuuden tunnin päässä Norjan Atlantti-satamat AKT:stä riippumatta. Satamien sulkeminen ei pysäyttäisi koko Suomea!

Lue lisää asiasta ensi viikolla ilmestyvässä Auto, tekniikka ja kuljetus 2/2023 lehdestä!