MAN - Vaihtoautot

Tanska on tulkinnut EU:n kabotaasidirektiiviä rajoittamalla  kuormaus- ja purkukertoja yhden kabotaasikuljetuksen aikana samoin kuin Suomi. Syksyllä 2015 Tanska vastaanottikin samoin kuin Suomi EU:n vaatimuksen olla rajoittamatta kuormaus- ja purkukertoja tai muussa tapauksessa EU nostaisi (ulkoministeri Soinin ja liikenneministeri Bernerin vauhdittamina!!!) EU-oikeudessa kanteen rangaistusvaatimuksineen Suomea kuin myös Tanskaa vastaan.

Suomelle meni pupu vellihousuihin. Sipilä-Soini-Stubbin  hallitus loi Eduskuntaan paniikkitunnelmaa maalailemalla kauhukuvia EU-oikeuden uhkana olevasta sakkotuomiosta. Eduskunnan liikennevaliokunta puheenjohtajansa Ari Jalosen (PS) johdolla laati kaikkien aikojen löysimmän (rivien välistä vastustavan) EU:ta myötäilevän mietinnön. Sipilä-Orpo-Soinin hallitus kiirehti esittämään, että eduskunta hyväksyy (HE 143/2015) ja pikaisestivapauttaa EU-kabotaasikuljetukset EU:n tulkinnan mukaan. Niin tapahtui, kiireesti.

Tanska on toista maata. Viikinkien taisteluperinne heräsi. Se kieltäytyi noudattamasta EU:n uhkausta kanteesta EU-oikeuteen. "Antaa tulla", juutit vastasivat, "me määräämme omassa maassamme" Tanskan liikenne-MEPien suosituksen mukaisesti (Transport-Magasinet 9/16). Tanskan hallitus ilmoitti EU:lle, että se pitää kiinni omasta direktiivitulkinnastaan.

On eroa itsenäisyydellä ja itsenäisyydellä, sano. Luvassa on mielenkiintoinen jatko.