MAN - Vaihtoautot

Tampereen Rantatunnelissa tehdään kahtena perättäisenä syyskuun viikkona tunnelin vuosihuoltoon liittyviä töitä. Pirkanmaan ELY-keskus pesee, puhdistaa ja huoltaa tuolloin öisin kummallakin viikolla maanantain ja perjantain välisenä aikana tunnelin perusteellisesti ja ohjaa liikenteen yön ajaksi varareitille.

Syksyn vuosihuolto sulkee vuorotellen viikoilla 37 ja 38 Rantatunnelin kummankin tunneliputken yön ajaksi liikenteeltä. Huoltotöiden aikana liikenne ohjataan yöksi katuverkon kautta kulkevalle opastetulle varareitille.

Rantatunnelin itään johtava A-putki suljetaan liikenteeltä 7.–11.9.2020 öisin klo 22–06 väliseksi ajaksi. Liikennekatkon aikana pestään, huolletaan, testataan ja tarkistetaan tunnelin teknisiä järjestelmiä ja laitteita. Myös tunnelin verhousrakenne ja kaivot tarkastetaan ja puhdistetaan.

Vastaavasti länteen johtava B-putki suljetaan liikenteeltä 14.–18.9.2020 öisin kello 22–06 väliseksi ajaksi.

Rantatunnelin teknisten järjestelmien toimivuus varmistetaan kerran kuukaudessa yksi tunneliputki kerrallaan tehtävillä säännöllisillä huoltotöillä. Pölystä liikenteelle ja tunnelin teknisille laitteille koituvaa haittaa vähennetään pesemällä tunnelia säännöllisesti. Lisäksi kahdesti vuodessa tunneliputket suljetaan vuorotellen laajemman huollon vuoksi öisin liikenteeltä.