MAN - Vaihtoautot

Pirkanmaan Tilausliikenne Oy hakee kevään aikana 50 uutta linja-autonkuljettajaa liikennöimilleen uusille, kesä-elokuun aikana alkaville, joukkoliikenteen linjoille Tampereen seudulla. Valmiita linja-autonkuljettajia ei alueelta riittävää määrää löydy, ja rekrytoinnin tueksi käynnistetään RekryKoulutus yhteistyössä Pirkanmaan TE-toimiston ja Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK:n kanssa.

Kevään aikana järjestetään kaksi samansisältöistä koulutusta. Ensimmäinen alkaa maaliskuussa ja toinen huhtikuussa. Kuudessa kuukaudessa opiskellaan linja-autonkuljettajan perusosaaminen: B-luokan ajo-oikeuden omaavat suorittavat sekä C- että D-ajokortin, C-kortin jo omistavat ajavat D-kortin. Koulutukseen sisältyy myös mm. perustason ammattipätevyyskoulutus henkilöliikenteeseen, asiakaspalvelukoulutus, perehdytys taksa- ja lippujärjestelmiin sekä joukkoliikenteen reitteihin.

Nyssenkuljettajiksi haetaan mm. alan vaihtajia. Koulutukseen ei ole erityistä pohjakoulutusvaatimusta, mutta koulutettavilla tulee olla vähintään B-luokan ajokortti, ikää vähintään 23 vuotta ja riittävä suomen kielen taito koulutuksesta selviytymiseen ja asiakaspalvelutyöhön. Kuljetusalalla on myös terveydentilaan liittyviä vaatimuksia, ja valintavaiheeseen sisältyy lääkärintarkastus. RekryKoulutus on työvoimakoulutusta, joten valittujen täytyy olla työttömiä tai työttömyysuhan alaisia.

Perusosaaminen ja ajo-opetus koulutetaan TAKK:ssa ja koulutukseen sisältyvä työssäoppiminen tehdään Pirkanmaan Tilausliikenteellä. Tavoitteena on, että kaikki koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät Pirkanmaan Tilausliikenteen liikennöimille Tampereen seudun joukkoliikenteen Nysse-linjoille. Pirkanmaan Tilausliikenne Oy on perustettu vuonna 2004, ja sen kotipaikka on Ylöjärvi.