Tampereen kaupungilla on edistyksellinen ja kattava strategiakokonaisuus, jonka avulla kaupunki etenee kohti hiilineutraaliutta. Nyt Tampere liittyy Niemi40haasteeseen.

”Haaste on mainio muistutus siitä, että töitä on tehtävä toden teolla ilmastoa ja elämää suojellaksemme. Tampereella kuljemme hiilineutraaliutta kohti sitä varten kehitetyn tiekartan, ilmastobudjetin, ilmastokumppanuuden sekä kaupunkilaiset osallistavan ilmasto-oppaan kautta. On aika kääriä hihat”, Tampereen kaupunkiympäristön palvelualueen johtaja Mikko Nurminen kannustaa.

Tampereen kaupunki haluaa aktivoida sekä yritykset että yksityishenkilöt mukaan ilmastotyöhön. Kaupungin ilmastokumppanuusmalli antaa yrityksille mahdollisuuden tuoda ilmastotekonsa näkyviksi ja päästä samalla verkostoitumaan toistensa kanssa. Kumppanuusmallin lisäksi Tampereen kaupunki tarjoaa yksityishenkilöille tietotaitoa ympäristöystävällisempään arkeen. Tätä varten on kehitelty ilmastosankari, ilmasto-opas tamperelaisille.

”Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi tarvitaan ihan jokaista, julkisesta ja yksityisestä sektorista yksityishenkilöihin. Haluammekin, että tamperelaisilla on tietoa käytännön asioista, joita voi tehdä oman hiilijalanjälkensä pienentämiseksi. Tähtäämme yhdessä kohti turvallisempaa tulevaisuutta”, johtaja Nurminen tiivistää.

Niemi Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha Niemi ottaa Tampereen kaupungin lämmöllä vastaan.

”On hienoa saada Tampereen kaupunki mukaan haasteeseemme. Kaupungeilla on suuri rooli ilmastotyössä. Ilmaston puolesta työskenteleminen kaikilla tasolla on ohittamattoman tärkeää, vain yhteistyöllä voimme saada todellisia muutoksia aikaiseksi.

Kaupungin ilmastostrategiassa satsataan myös kestäviin hankintoihin. Fokuksessa ovat julkisten hankintojen yhteiskunnalliset vaikutukset, tuotteiden ja palvelujen elinkaaren aikana syntyvät päästöt ja ihmisoikeuksien toteutuminen riskimaatuotannossa. Hyvä esimerkki löytyy läheltä.

”Olemme todella tyytyväisiä, että Yliopistokadun kunnostuksessa tehdään historiaa uudenlaisen hankintamenettelyn ansiosta. Säästämme yli 1000 kuorma-autollista kiviainesta kuljetuksineen, kun hankinnoissa on painotettu kiertotaloutta ja suojeltu ilmastoa”, johtaja Nurminen painottaa.

Niemi40haaste kutsuu kaikki toimijat konkreettisiin tekoihin ilmaston puolesta, kokoon tai alaan katsomatta. Niemi40haaste.fi