MAN - Vaihtoautot

Teknologiayritys Symbio perustaa innovaatiokeskuksen Suomeen yhdessä japanilaisen autoteollisuuden komponenttivalmistajan Denso Corporationin kanssa. Keskus tulee Symbion pääkonttorin tiloihin Espooseen.

– Autoteollisuus käy läpi suuria muutoksia juuri nyt. Muun muassa sähköautot, itseohjautuvat autot ja uudet digitaaliset ajo- ja huoltopalvelut vaativat kehittyneempää tekoälyä ja uudenlaisia komponentteja. Ilmoitimme hiljattain myös tytäryhtiön perustamisesta Saksaan, jotta voimme paremmin vastata autoteollisuuden tarpeisiin. Tämä on hyvä mahdollisuus kehittää Espoon konttorimme ja Denson yhteistyötä, mutta myös saksalainen yrityksemme hyötyy tästä, sanoo Symbion toimitusjohtaja Arto Kuusinen.

Innovaatiokeskuksen perustamisen aiesopimus allekirjoitettiin 24.10.2017. Toiminta aloitetaan jo tämän vuoden puolella

– Me haluamme selvittää, miltä liikkuvuuden tulevaisuus näyttää yhteiskunnassamme. Yhteistyömme hyödyttää sekä autoilijoita että yhteiskuntaa. Olemme todella innoissamme innovaatiokeskuksen avaamista mahdollisuuksista ja yhteistyöstä Symbion kanssa, sanoo Denson toimitusjohtaja Kazuoki Matsugatani.

Symbio ja Denso hyödyntävät Design Thinking -metodologiaa kehittääkseen uusia konsepteja ja ratkaisuja Denson asiakkaille. Kummankin yhtiön työntekijät tekevät töitä rinnakkain innovaatiokeskuksessa. Symbio palkkaa erityisesti konseptisuunnittelijoita ja ohjelmistoarkkitehteja tätä varten. Yhtiöt aikovat kehittää ratkaisuja autoteollisuuteen prototyyppikehityksen avulla.

– On todella hienoa, että suomalainen yritys pääsee näin strategiseen asemaan suuren autoteollisuuden komponenttivalmistajan kanssa. Tämä uusi keskus tulee olemaan keskeinen osa uutta liiketoimintaa, kertoo Kuusinen.