Scania V8 – Uusi kuningas!

Suomessa on kehitetty polttomoottorisiin ajoneuvoihin vaihtoehtoinen polttoaine, jonka arvioidaan mullistavan koko alan tulevaisuuden.

ETPKF (Etelä-Pohjanmaan korpifilosofit) tutkijoiden tekemien tutkimusten mukaan tulokset ovat vähintään erinomaisia.

Käänteentekevän polttoaineen lähteenä on koiranjätökset, joille on eripuolille pääkaupunkiseutua tehty useita keräyspaikkoja. Koirien ulkoiluttajat ovat ottaneet nämä paikat nopeasti haltuunsa, osasyynä on oletettavasti koiranpaskasta, anteeksi koiranjätöksestä maksettava euron veroton kertakorvaus. Irrallaan juoksevat katukoiratkin ovat jo keräyspaikat löytäneet. Heitä on houkuteltu niihin herkkupaloilla, jota koko tuoteidean isä keksijä Taukki Hörhölä tosin pitää vähintäänkin epäeettisenä. Kulkukoirien järjestön puheenjohtajalla Jeppe Lassie-Seisojalla ei asiasta kuitenkaan ole valittamista.

- Hyvä, että meitäkin joskus ajatellaan ja herkkupalat tulevat monelle kulkukoiralle tosi tarpeeseen, hän tyytyy lyhyesti ”koirakuiskaaja” Unelma Kemppisen välityksellä toteamaan.

Projekti toimii niin, että koiranjätöksestä erotetaan yksinkertaisella vesikäsittelyllä epäpuhtaudet, ja jäljelle jäänyt osa kuivatetaan auringon paisteessa. Kuivatuttu tuote poltetaan astiassa, jossa se höyrystyy ja jalostuu lopulta tynnyrimäisessä säiliössä valmiiksi polttoaineeksi Taukki Hörhölä toteaa. Kaikkiin polttomoottorisiin ajoneuvoihin soveltuva täysin päästeetön polttoaine on erittäin tehokasta ja yhdestä koiranpaskasta, anteeksi koiranjätöksestä saadulla polttoaineella voidaan ajaa jopa 100 kilometriä. Aivan oikein kuulitte, 100 kilometriä. Taukki on lisäksi laskenut, että kun jokainen Suomessa asuva perheyhteisö hankkii vähintään 10 koiraa, Suomi on liikenteen osalta päästötön vuoteen 2030 mennessä.