Scania-juhlakiertue

Kirkkonummella sijaitsee Suomen ainoa sokeripuhdistamo. Suomen Sokerin tehtaalta lähtee sokerikuljetuksia esimerkiksi virvoitusjuoma- ja makeisteollisuuteen, yhteensä noin 130 miljoonaa kiloa sokeria vuodessa.

Noin 80 prosenttia Suomen Sokerin tuotteista menee teollisuusasiakkaille ja loput 20 prosenttia vähittäiskaupoille.

”Suomessa on erikoistuttu palasokeriin ja hillosokeriin, joita viedään täältä eniten”, Suomen Sokerin logistiikkajohtaja Matti Kukkola kertoo. Kun vuokralavojen toimitukset ovat omassa kontrollissa, varastossa vältytään ikäviltä yllätyksiltä ja lavahävikiltä.

Suomen Sokeri käyttää nykyään yli 100 000 CHEPin sinistä lavaa vuodessa. Lavoista suurin osa on puolilavoja ja eurolavoja.

”Otimme CHEP-lavat käyttöön kahdessa eri vaiheessa: aluksi vähittäiskaupan puolella ja vuoden 2018 alussa myös teollisuudessa”, Suomen Sokerin asiakaspalvelupäällikkö Sari Holm kertoo.

Suomen Sokerissa aloitettiin pari vuotta sitten kokonaisvaltaiseen kilpailukyvyn kehittämiseen tähtäävien Lean-toimintatapojen jalkautus. Esimerkiksi tehdasalueen siisteyttä, järjestelmällisyyttä ja turvallisuutta on parannettu Leanin avulla merkittävästi. Konsernitasolla toteutettu lavamuutos oli sekin osa Leania.

Suomen Sokerille on tärkeää, että yhteistyökumppanit toteuttavat vihreitä arvoja. Yritys arvioi kaikki yhteistyökumppanit, ja arvioinnissa otetaan huomioon kestävyys.

”Suomen Sokerilla on myös omat tavoitteet energian vähentämiselle ja esimerkiksi materiaalin käytön rajoittamiselle. CHEPin uudelleenkäytettävät lavat tukevat tavoitteita”, Matti Kukkola kertoo.