MAN - Vaihtoautot

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n maantieliikenteen järjestöille ja Suomen Yrittäjille tarjoama edunvalvontapalvelu saa uuden ulottuvuuden, kun Suomen Tieyhdistys tulee mukaan toimintaan. Tieyhdistys saa EU-edunvalvonnan kautta liikenteeseen ja tieverkkoon liittyvää ajankohtaisia raportteja sekä edunvalvontapalveluita. Brysselin toimiston pääpainopisteenä säilyvät Suomen Yrittäjien ja maantieliikenteen järjestöjen edunvalvonta-agendat.

Suomen Tieyhdistys ry:n ja SKAL ry:n kaksivuotinen sopimus EU-edunvalvontapalveluista astuu voimaan huhtikuun alussa. SKAL:n edunvalvontayksikkö palvelee jo entuudestaan Autoliikenteen Työnantajaliittoa, Suomen Yrittäjiä, Linja-autoliittoa sekä Suomen Taksiliittoa. Suomalaisjärjestöjen yhdistetystä edunvalvonnasta on karttunut hyviä kokemuksia.

Lähes 90 prosenttia maantiekuljetusalan lainsäädännöstä säädetään EU-tasolla. SKAL perusti Brysseliin pysyvän edunvalvontayksikön vuonna 2012 ja toimii samoissa tiloissa kuin Elinkeinoelämän Keskusliitto, jonka kanssa sillä on vakiintunut yhteydenpito. Kyseessä on ainoa yksittäisen Pohjoismaan liikenteeseen painottuva edunvalvontaelin Brysselissä. Tällä hetkellä toimistolla työskentelee johtaja Pasi Moision lisäksi kaksi vuosittain vaihtuvaa asiantuntijaharjoittelijaa.