Renault Diamond Tour

Savon Voima ja Kuopion Energia ovat mukana energia-alan toimijoiden yhteisessä tuulipuistohankkeessa, jossa uusiutuvan energian yhtiö OX2 on yhdessä Kymppivoiman, Kuopion Energian ja Oulun Energian muodostaman yhteenliittymän kanssa allekirjoittanut sopimuksen 455,4 megawatin tuulipuiston toteuttamisesta Lestijärvelle. Savon Voima on yksi Kymppivoiman perustajista ja omistajista.

Kyseessä on Suomen suurin tuulivoimahanke. Vuosittainen energiantuotanto tulee olemaan yli 1,3 terawattituntia, joka vastaa noin kahta prosenttia koko Suomen vuoden 2020 sähköntuotannosta. Valmistuttuaan Lestijärven tuulipuisto tuottaa merkittävän määrän uusiutuvaa energiaa suomalaistalouksiin.

Tuulipuistoon rakennetaan 69 tuulivoimalaa, joiden enimmäiskorkeus on 240 metriä. Tuulipuiston arvioidaan valmistuvan vuoden 2024 lopussa ja käyttöön otettavan vuoden 2025 alussa. Kauppahinta on noin 650 miljoonaa euroa ja se sisältää myös tuulipuiston tuotannollisen hallinnoinnin.

Savon Voima on hankkeessa mukana Kymppivoima Oy:n kautta. Kymppivoima omistaa hankkeesta kaikkiaan 65 prosenttia, josta Savon Voiman osuus Kymppivoiman sisällä on 23,1 prosenttia. Savon Voiman osuus vastaa kaikkiaan noin 15 prosentin osuutta koko Lestijärven tuulipuistohankkeesta. Tämä tarkoittaa 68 megawatin osuutta enimmäistehosta ja ennustetusta vuosituotantoenergiasta hieman vajaata 200 gigawattituntia. Energiamäärältään Savon Voiman osuus vastaa noin 40 000 kerrostalo- tai rivitalokotitalouden vuosittaista kulutusta.