MAN - Vaihtoautot

Santander Consumer Finance teetti Pohjoismaissa tutkimuksen, jossa selvitettiin mm. millä perusteella auto valitaan.

Ruotsalaisista puolet nosti tärkeimmäksi kriteeriksi autonvalinnassa turvallisuuden. Toiselle sijalle tuli auton edulliset käyttökustannukset (46 %) ja kolmanneksi koko (44 %). Suomalaiset puolestaan kiinnittivät eniten huomiota hintaan. Ensimmäinen kriteeri oli edulliset käyttökustannukset (47 %) ja toiseksi tärkeimmäksi tuli halpa hinta. Ruotsalaisten korostama turvallisuus ylsi suomalaisten keskuudessa vasta neljännelle sijalle (41 %).

Ruotsalaisista jopa joka viides piti tärkeänä autonhankinnan kriteerinä nopeutta ja joka kuudes korosti designia. Suomalaisten keskuudessa nopeus viehätti vain 4 % vastaajista ja designiin kiinnitti huomiota vähemmän kuin yksi kymmenestä.

Ruotsalaiset ovat myös hieman suomalaisia tyytyväisempiä nykyiseen autoonsa. Kyselyyn vastanneista autonomistajista kuusi kymmenestä ei löytänyt mitään ärsyttävää nykyisessä autossaan. Suomalaisista yhtä tyytyväisiä oli 55 %. Eniten suomalaisia autonomistajia hiersi se, ettei nykyinen ajopeli ollut riittävän luotettava (11 %). Ruotsalaisten suurin päänvaiva puolestaan liian kallis auto (18 %).