MAN - Vaihtoautot

Ensimmäisenä Ison-Britannian ja Irlannin markkinoille 16 Volvo 9700 kaksikerroksista linja-autoa on toimitettu Skotlannissa liikennöimään Megabus- ja Scottish Citylink -palveluja. Seuraavien kuukausien aikana maahan toimitetaan vielä 27 uutta mallia.

Uudet ajoneuvot ovat ensimmäiset 43 kaksikerroksisen Volvo B13R 9700 -auton tilauksesta Stagecoachille, skotlantilaisen Citylink Coachesin osaomistajalle. Näistä seitsemän liittyy Scottish Citylinkin Megabus-laivastoon Cumbernauldissa kuljettaen matkustajia M11- ja M20-reiteillä Glasgow'n, Edinburghin ja Lontoon välillä. Yhdeksän muuta on toimitettu Cumbernauldin ja Perthin varikoihin, jotka kuljettavat matkustajia Glasgow'n, Edinburghin, Perthin, Dundeen, Aberdeenin ja Invernessin välillä.

Ensimmäisen kerran Euroopassa vuonna 2020 lanseerattu Volvo B13R 9700 kaksikerroksinen linja-auto on 14,8 metriä pitkä ja siinä on kiinteä runko, jonka on rakentanut suomalainen korinrakentaja Carrus Delta. 

Kaikki linja-autot on varustettu polttoainetehokkaalla Euro 6 Volvo D13K -moottorilla, joka tuottaa jopa 500 hv. 

Megabusin uudet kaksikerroksiset tilat voivat kuljettaa jopa 81 matkustajaa Volvon linja-auton istuimilla ja yhden pyörätuolin käyttäjän. 

(fleet)