MAN - Vaihtoautot

Solaris on viime viikkoina toimittanut 10 vetybussia kahdelle saksalaiselle asiakkaalle Ylä-Baijerin alueelta. 5 Urbino 12 vetyä toimitettiin Busreisen Ettenhuber GmbH:lle ja toiset 5 Martin Geldhauser GmbH & Co. KG:lle.

Linja-autojen on määrä aloittaa säännöllinen liikennöinti tänä syksynä, samaan aikaan kun Geldhauserin ja Ettenhuberin varikoilla rakenteilla olevat vedyn tankkausasemat valmistuvat. Näille asemille toimitetaan vihreää vetyä, joka on tuotettu yksinomaan uusiutuvalla energialla Pfeffenhausenissa lähellä Landshutia.

Solariksen polttokennobussit Baijerissa

Kaksi yksityistä perheomisteista baijerilaista bussiyhtiötä Busreisen Ettenhuber GmbH ja Martin Geldhauser GmbH & Co KG tilasivat viime vuoden huhtikuussa yhteensä 10 Solaris Urbino 12 -vetybussia. Kaikki ajoneuvot ovat nyt asiakkaiden käytössä Münchenin ja Ebersbergin alueilla.

Solaris toteaa, että "koordinoidusti Münchenin ja Ebersbergin piirien sekä Münchenin liikenneviranomaisen (MVV) kanssa sovittiin, että ajoneuvoja käytetään eri reiteillä, jotta saadaan laajaa kokemusta reittien pituuksista, sääolosuhteista, kapasiteetin käytöstä ja monista muista muuttujia tässä pilottihankkeessa. Tällä lähestymistavalla pyritään jatkuvasti optimoimaan kuljetustoimintaa. Sekä Geldhauser- että Ettenhuber-busseilla on samanlaiset tekniset tiedot. Ne on varustettu integroiduilla sähkömoottoreilla varustetulla akselilla. Jokaisessa bussissa on huippumodernit polttokennosarjat, joiden teho on 70 kW. Vetyä varastoidaan viidessä säiliössä, joiden kokonaistilavuus on 1560 litraa. Tämän tekniikan ansiosta bussit voivat kulkea yhdellä tankkauksella vähintään 350 km. Solaris-vetyajoneuvot on varustettu suhteellisen pienellä Solaris High Power -vetoakulla, joka tukee polttokennoa sähkönhuippujen aikana.

Turvallisten ajoominaisuuksien lisäksi Ylä-Baijerin yhtiöiden vetybussit on varustettu MobileEye Shield+:lla. Tämä järjestelmä valvoo kuolleita kulmia ja varoittaa kuljettajaa ääni- ja valomerkeillä, jos alueelle tulee jalankulkija tai pyöräilijä. Lisäksi liikenteenharjoittajat ovat tilannut modernin eSConnect-järjestelmän linja-autojen etädiagnostiikkaan. Ohjelma auttaa optimoimaan kaluston toimintaa lisäämällä ajoneuvojen saatavuutta, vähentämällä linja-autojen seisonta-aikoja ja välttämällä tarpeettomia ajoneuvojen paluuta varikkoon.