MAN - Vaihtoautot

Sisu Polar on Vuoden Kuorma-auto Suomessa 2018

Auto, tekniikka ja kuljetus -lehden Vuoden Kuorma-auto Suomessa 2018 äänestyksen voittaja on Sisu Polar. Sisu Polar saa arvostusta muun muassa monipuolisuudestaan ja sopivuudestaan koviinkin työtehtäviin. Kiitosta Sisu saa räätälöityvyydestä. Sisu Polar tehdään juuri tilaajan tarpeiden mukaiseksi, aina rungon vahvisteista ja lavakiinnitysrei’istä lähtien. Näin Polar kestää raskaammissakin ja erikoista rasitusta vaativissa työtehtävissä.

Viime vuoden aikana vauhtia sai Sisu Polar 4-1 monikäyttöauto. Monikäyttöautossa yhdistyvät vaihtolava-auton, sora-auton, puuauton ja lavetinvetäjän ominaisuudet. Lisäksi autossa on Sisun sora-autoista tuttu HD-kippausvarustus.

Mielenkiintoista kehitystyötä Karjaalla tehtiin Polarin voimalinjavaihtoehtojen osalta yhdessä lappeenrantalaisen Visedon ja seinäjokelaisen Exertuksen kanssa. Visedo Sisu dieselsähköhybridi saa parhaimmillaan 5 000 Nm vääntöä ja 1 140 hevosvoimaa käyttöönsä. Energian varastoinnissa käytetyt superkondensaattorit sekä latautuvat että antavat tehon ulos nopeasti.

Auto, tekniikka ja kuljetus -lehden toimitus on valinnut yhdessä lukijoidensa kanssa vuoden hyötyauton Suomessa aina vuodesta 1982 alkaen. Myös muut äänestettävissä olleet kuorma-automerkit keräsivät kiitettävästi ääniä.