Renault Diamond Tour

Ford on  julkistanut seuraavan sukupolven Rangerin, jota mainostetaan kaikkien aikojen älykkäimmäksi, monipuoliseksi ja suorituskykyisimmäksi Ranger-malliksi ja entistäkin kiinnostavammaksi kumppaniksi sekä työhön että vapaa-aikaan.

Asiakkaiden panos oli avainasemassa seuraavan sukupolven Rangerin karskia uutta ilmettä kehitettäessä. Ford vietti paljon aikaa Ranger-omistajien kanssa ympäri maailmaa, suoritti yli 5000 haastattelua ja järjesti asiakkaille kymmeniä työpajoja ymmärtääkseen, miten asiakkaat käyttävät autojaan sekä mitä he haluavat ja odottavat uudelta Rangerilta.

Ford hyödynsi uuden Rangerin suunnittelussa asiantuntemustaan ja pitkää kokemustaan avolava-autoista sekä ymmärrystään asiakkaiden tarpeista ja teki yhteistyötä asiakkaiden kanssa maailmanlaajuisesti luodakseen sellaisen ajoneuvon ja omistamisen kokemuksen, johon seuraavan sukupolven Rangerin omistajat voivat luottaa työssään ja vapaa-ajallaan.

Visuaalisesti seuravan sukupolven Ranger on rohkea ja itsevarma, ja sen muotoilussa näkyy Fordin globaali avolava-autojen DNA. Muotoiluyksityiskohtiin kuuluvat uusi etusäleikkö ja tunnusomaiset C-muotoiset ajovalot. Ford Rangerissa on ensimmäistä kertaa matrix-LED -ajovalot, ja takavalot ovat sopusoinnussa keulan yksityiskohtien kanssa. Rangerin sisätilat ovat henkilöautomaiset ja niissä on käytetty korkealaatuisia pehmeäpintaisia materiaaleja. Lisäksi autossa on keskelle sijoitettu pystysuuntainen kosketusnäyttö ja Fordin SYNC™ 4 -tietoviihdejärjestelmä.

Uuden korirakenteen alla on päivitetty alusta, jonka akseliväli on 50 mm ja raidelevys 50 mm suurempi kuin edeltävässä Rangerissa. Hydroforming-menetelmällä muotoillun keularakenteen ansiosta moottoritilassa on enemmän tilaa V6-moottorille ja se mahdollistaa myös muiden käyttövoimatekniikoiden käytön tulevaisuudessa. Keularakenne on myös avoimempi, minkä ansiosta jäähdyttimeen pääsee enemmän ilmaa. Tämä auttaa pitämään käyttölämpötilan alhaisena hinattaessa ja kuljetettaessa raskaita kuormia.

Asiakkaat halusivat moottorivaihtoehdon, jossa on enemmän tehoa ja vääntöä raskaiden kuormien hinaamiseen ja haastaviin off-road-olosuhteisiin, joten tiimi kehitti Rangerille Fordin 3.0 V6 turbodieselmoottorin. Kaikkiaan Rangeriin on saatavana kolme turbodieselmoottoria lanseerauksen yhteydessä.

Seuraavan sukupolven Rangeriin on saatavana myös valikoima 2.0 litran nelisylinterisiä Single-Turbo- ja Bi-Turbo -rividieselmoottoreita. Single-Turbo -moottoriin on saatavana kaksi eri tehoversiota ja se tarjoaa yrittäjille ja yrityksille tärkeää tehoa, vääntöä ja polttoainetaloudellisuutta. Bi-Turbo-moottori on hienostuneempi ja suorituskykyisempi vaihtoehto asiakkaille, jotka tarvitsevat enemmän tehoa säilyttäen kuitenkin polttoainetaloudellisuuden.

Mallin etupyöriä siirrettiin 50 mm eteenpäin paremman lähestymiskulman saavuttamiseksi ja takana olevaa moottoria paremman off-road-nivelen saamiseksi. Kumpikin parantaa maastoajokokemusta. Lisäksi takajousituksen iskunvaimentimet siirrettiin rungon ulkopuolelle, jotta autolla on parempi ajaa niin tiellä kuin maastossa kaikissa tilanteissa, olipa kyydissä tavaroita tai matkustajia.

Seuraavan sukupolven Rangerin asiakastilaukset käynnistyvät Euroopassa vuoden 2022 lopulla ja ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille vuoden 2023 aikana. Nykyinen Ranger on Euroopan myydyin avolava-auto. Euroopassa on tänä vuonna myyty tammi-syyskuun aikana 45 539 Rangeria markkinaosuuden ollessa 39,9 prosenttia, mikä on kaikkien aikojen myyntiennätys vastaavalla ajanjaksolla.