SuperMax – Valmiina töihin!

Scania on esittellyt ensimmäisen sähkökuorma-automallistonsa. Scanialta on tullut markkinoille täyssähkö- sekä hybridikuorma-auto. 

Scanian täyssähkökuorma-auto – ohjaamovaihtoehtoina L ja P ohjaamot – on varustettu 165–300 kWh akkupaketilla ja 230 kW sähkömoottorilla, mikä vastaa noin 310 hevosvoiman moottoritehoa. Asiakkaat voivat valita viiden tai yhdeksän akun paketin; jälkimmäisellä ajomatka yhdellä latauksella on jopa 250 km. Akut ladataan 130 kW DC teholla CCS-latausliittimen ansiosta. Lataaminen tyhjästä 80 prosenttiin kestää viiden akun paketilla noin 55 minuuttia, yhdeksän akun paketilla alle 100 minuuttia. Regeneroiva jarrutusenergia lataa akkuja myös ajon aikana.

Scanian pistokehybridikuorma-auto – senkin ohjaamovaihtoehtoina L ja P ohjaamot – sallii polttomoottorikäytön pitkillä siirtymätaipaleilla ja tarvittaessa jopa 60 kilometrin ajon sähkötoimisena. Hybridikuorma-autossa on kolme akkua, yhteiskapasiteetiltaan 90 kWh, sekä sähkömoottori, jonka teho on 115 kW. Lataaminen tyhjästä 80 prosenttiin kestää noin 35 minuuttia, ja regeneroivan jarrutuksen lisäksi akkua voi ladata myös kuormattaessa ja kuormaa purettaessa. Sähkötoimista voimalinjaa täydentää 280–360 hevosvoiman polttomoottori.

Molemmat tekniikat perustuvat Scanian moduulijärjestelmään, jonka komponentit ovat käytössä Scanian koko kuorma-automallistossa.