Raskone – nopeasti takaisin tielle

Tänään tulee kuluneeksi tasan 50 vuotta siitä, kun Oy Scan-Auto Ab avasi piirikonttorin Jyväskylään. Kyseessä oli ensimmäinen Scan-Auton piirikonttori ja Scania-Vabis- ja Saab-myyntipiste Helsingin ulkopuolella.

Scan-Auton ensimmäinen piirikonttori avattiin Jyväskylässä 16.3.1965 osoitteessa Kauppakatu 6. Piirikonttorin ensimmäisen vuoden liikevaihto oli runsaat viisi miljoonaa markkaa ja työntekijöitä palveluksessa oli yksitoista.

Vuonna 1970 korjaamo, kuorma-automyynti ja konttoritoiminnot muuttivat Seppälän teollisuusalueelle ja vuonna 1978 edessä oli muutto Alasinkadulle valmistuneeseen autotaloon. 70-luvun puolivälistä alkaen aina 80-luvun puoliväliin asti Jyväskylän piirikonttorilla oli toimipisteet myös Keuruulla, Jämsässä ja Äänekoskella.

Keväällä 2010 Scan-Autolle valmistui uusi palvelukeskus Laukaan Leppävedelle. Se on kooltaan Suomen toiseksi suurin Scania-keskus. Keskukseen on sijoitettu muun muassa Scania Suomi Oy:n päällirakenneyksikkö ja keskuksen yhteydessä on Scanian omien rahoituspalvelujen lisäksi tarjolla muun muassa raskaan kaluston pesu- sekä katsastuspalvelut. Jyvässeudun uusi Scania-keskus työllistää tänä päivänä 48 henkilöä.

Scania-Suomi Oy:n Keski- ja Itä-Suomen tulosyksiköllä on palvelukeskukset lisäksi Kuopiossa, Joensuussa, Mikkelissä, Kotkassa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa.